Gumicsizmában pocsolyában ugráló kislány

Gumicsizmában esőben is szép az élet!

Az ősz beköszöntével az esős idő is megérkezett. Sokan ilyenkor gumicsizmát húznak, hiszen azzal könnyen elkerülhető, hogy a zokni és harisnya vizes legyen, azonban van néhány szabály, amelyet gumicsizma viseléskor is érdemes betartani, hogy lábunk szép és ápolt maradjon. Minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk.

A megfelelő gumicsizma kiválasztása.

A gumicsizma már az 1800-as évek óta velünk van, melyet eleinte a mezőgazdaságban használtak. Az elmúlt években szintén nagyon felkapott ruhadarab lett, de már a ’60-as években is futott egy kört a divatvilágban.

megfelelő cipő kiválasztásáról már írtunk korábban, azonban fontos, hogy gumicsizmát is körültekintően válassz. Lényeges szempont, hogy a gumicsizma talpa ne legyen túl kemény, és ne legyen csúszós sem. A szára se legyen túl szoros, mert így nemcsak a fel- és levétel lesz nehézkes, hanem a lábaidnak sem teszel jót.

Viselj pamut zoknit!

Habár a gumicsizma nagyon divatos manapság harisnyával és szoknyával, érdemes pamut zoknit viselni hozzá, mert a harisnyák anyaga általában műszálas, amely a láb izzadása esetén hozzájárulhat a lábgomba kialakulásához.

Legyen váltócipőd!

Ez az év minden évszakában jól jön, de ősszel és télen kiemelten fontos. A munkahelyi cipő ugyanis nem kell, hogy vastag legyen, így a láb kényelmesebben tud szellőzni, valamint sok esetben sokkal csinosabb is, mint egy gumicsizma.

Ha valamilyen oknál fogva napközben nincs lehetőséged lecserélni, akkor jó, ha a lábujjaid közé hintőport szórsz. A SANA lábhintőpor ugyanis amellett, hogy felszívja a nedvességet, fertőtleníti és ápolja a lábakat, és elnyomja a kellemetlen szagokat is.

Ápold a gumicsizmád!

Az élettartamának növelése és lábaid egészségének megóvása miatt is lényeges a rendszeres ápolás. Ha kellően gondját viseled használat után, érdemes a gumicsizmát száraz, hűvös helyen tárolnod, miután megszáradt a legjobb cipősszekrényben vagy a gardróbban tárolni. Semmiképp se a teraszon tárold, mert a napsütés például nem tesz jót az anyagának!

A gumicsizmát érdemes minden viselést követően nem csak megtakarítani, hanem szagtalanítani is. A SANA cipőszagtalanító spray segít, hogy a gumicsizma mindig friss és szagtalan lehessen. Ha pedig nagyon sok időt van a lábaidon, akkor a SANA extra erős cipőszagtalanítót ajánljuk, mert kifejezetten a kevésbé szellőző lábbelik kezelésére lett kifejlesztve.

A gumicsizma ápolása mellett érdemes figyelni lábaid egészségére és ápolására is, használd a SANA lábápolási termékeket esős időben is, hogy lábaid mindig szépek és ápoltak legyenek.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

A SANA a cukorbetegekre is gondol!

Az egészség megőrzése és a betegségek kialakulásának megelőzése mindenki számára kulcsfontosságú, de még nagyobb jelentőséggel bír ez a cukorbetegséggel küzdők esetén. A diabétesz számos szövődménnyel járhat, beleértve a bőrproblémákat is. Szerencsére léteznek olyan speciálisan kifejlesztett termékek, mint például a SANA lábápoló krém cukorbetegeknek, amelyek alkalmasak ezen problémák hatékony kezelésére és megelőzésére.

Tovább olvasom »

Lábápolás testápolóval? Nem a legjobb választás.

Sokan hajlamosak testápolót használni a lábuk ápolására, azonban ez nem mindig a legjobb megoldás. A láb bőrének különleges igényei vannak, amelyekre a testápolók nem mindig megfelelőek. Blogcikkünkben most sorra vesszük azokat a szempontokat, amelyek kifejezetten a lábápoló termékek mellett szólnak. Nézzük, melyek ezek!

Tovább olvasom »

A lábápolás története: Az ősidőktől napjainkig

A lábápolás nem csupán a modern kor találmánya. Története messze, az ősidőkig nyúlik vissza, és az évezredek során változatos kultúrákban kapott különféle formákat. Az alábbiakban betekintést nyújtunk a lábápolás fejlődésébe, és megvizsgáljuk, hogy ez a gyakorlat hogyan alakult át az idők során.

Tovább olvasom »