Gumicsizmában esőben is szép az élet!

Az ősz beköszöntével az esős idő is megérkezett. Sokan ilyenkor gumicsizmát húznak, hiszen azzal könnyen elkerülhető, hogy a zokni és harisnya vizes legyen, azonban van néhány szabály, amelyet gumicsizma viseléskor is érdemes betartani, hogy lábunk szép és ápolt maradjon. Minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk.

Válassz megfelelő gumicsizmát!

A megfelelő cipő kiválasztásáról már írtunk korábban, azonban fontos, hogy gumicsizmát is körültekintően válassz. Lényeges szempont, hogy a gumicsizma talpa ne legyen túl kemény, és ne legyen csúszós sem. A gumicsizma szára se legyen túl szoros, mert így nemcsak a fel- és levétel lesz nehézkes, hanem a lábaidnak sem teszel jót.

Viselj pamut zoknit!

Habár a gumicsizma nagyon divatos manapság harisnyával és szoknyával, érdemes pamut zoknit viselni hozzá, mert a harisnyák anyaga általában műszálas, amely a láb izzadása esetén hozzájárulhat a lábgomba kialakulásához.

Legyen váltócipőd!

Ez az év minden évszakában jól jön, de ősszel és télen kiemelten fontos. A munkahelyi cipő ugyanis nem kell, hogy vastag legyen, így a láb kényelmesebben tud szellőzni, valamint sok esetben sokkal csinosabb is, mint egy gumicsizma.

Ha valamilyen oknál fogva napközben nincs lehetőséged lecserélni a gumicsizmádat, akkor jó, ha a lábujjaid közé hintőport szórsz. A SANA lábhintőpor ugyanis amellett, hogy felszívja a nedvességet, fertőtleníti és ápolja a lábakat, és elnyomja a kellemetlen szagokat is.

Ápold a gumicsizmád!

A gumicsizma élettartamának növelése és lábaid egészségének megóvása miatt is lényeges a gumicsizma rendszeres ápolása. Ha kellően gondját viseled használat után, érdemes a gumicsizmát száraz, hűvös helyen tárolnod, miután megszáradt a legjobb cipősszekrényben vagy a gardróbban tárolni. Semmiképp se a teraszon tárold, mert a napsütés például nem tesz jót az anyagának!

A gumicsizmát érdemes minden viselést követően nem csak megtakarítani, hanem szagtalanítani is. A SANA cipőszagtalanító spray segít, hogy a gumicsizma mindig friss és szagtalan lehessen. Ha pedig nagyon sok időt van gumicsizma a lábaidon, akkor a SANA extra erős cipőszagtalanítót ajánljuk, mert kifejezetten a kevésbé szellőző lábbelik kezelésére lett kifejlesztve.

A gumicsizma ápolása mellett érdemes figyelni lábaid egészségére és ápolására is, használd a SANA lábápolási termékeket esős időben is, hogy lábaid mindig szépek és ápoltak legyenek.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Mindent a vízhólyagról!

Életed során minimum egyszer biztosan találkozol vízhólyaggal. Habár ez egy nagyon apró elváltozás, sokszor mégis több napra megkeserítheti a mindennapjaidat, így jó, ha tudod mi ez pontosan, és mit tehetsz ellene.

Tovább olvasom »

Túráztasd meg lábaidat!

Jellemzően mindenki sokkal több időt tölt a szabadban tavasszal, nyáron és ősszel is. Sokan a vízpartot választják, viszont szuper élmények és napsugarak nem csak ott várnak. Az aktív pihenés szerelmesei a természet közelsége miatt a túrázást választják, mert ott tudnak igazán kikapcsolódni. Azért, hogy a túrázás közben lábaid is lazítsanak és egészségesek maradjanak, összegyűjtöttünk néhány tippet!

Tovább olvasom »

Lábápolási tippek kismamáknak

A babavárás során a nők teste átalakul, minden egyes testrész nagyobb odafigyelést és gondoskodást igényel. Nincs ez máshogy a lábakkal sem, amelyeknek kiemelt szerepe van ebben az időszakban, hiszen a várandósság végére, akár 15 kg plusz súlyt is el kell bírnia nap, mint nap. Annak érdekében, hogy ez az időszak valóban egy áldott állapot legyen, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a témában.

Tovább olvasom »