Gumicsizmában pocsolyában ugráló kislány

Gumicsizmában esőben is szép az élet!

Az ősz beköszöntével az esős idő is megérkezett. Sokan ilyenkor gumicsizmát húznak, hiszen azzal könnyen elkerülhető, hogy a zokni és harisnya vizes legyen, azonban van néhány szabály, amelyet gumicsizma viseléskor is érdemes betartani, hogy lábunk szép és ápolt maradjon. Minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk.

A megfelelő gumicsizma kiválasztása.

A gumicsizma már az 1800-as évek óta velünk van, melyet eleinte a mezőgazdaságban használtak. Az elmúlt években szintén nagyon felkapott ruhadarab lett, de már a ’60-as években is futott egy kört a divatvilágban.

megfelelő cipő kiválasztásáról már írtunk korábban, azonban fontos, hogy gumicsizmát is körültekintően válassz. Lényeges szempont, hogy a gumicsizma talpa ne legyen túl kemény, és ne legyen csúszós sem. A szára se legyen túl szoros, mert így nemcsak a fel- és levétel lesz nehézkes, hanem a lábaidnak sem teszel jót.

Viselj pamut zoknit!

Habár a gumicsizma nagyon divatos manapság harisnyával és szoknyával, érdemes pamut zoknit viselni hozzá, mert a harisnyák anyaga általában műszálas, amely a láb izzadása esetén hozzájárulhat a lábgomba kialakulásához.

Legyen váltócipőd!

Ez az év minden évszakában jól jön, de ősszel és télen kiemelten fontos. A munkahelyi cipő ugyanis nem kell, hogy vastag legyen, így a láb kényelmesebben tud szellőzni, valamint sok esetben sokkal csinosabb is, mint egy gumicsizma.

Ha valamilyen oknál fogva napközben nincs lehetőséged lecserélni, akkor jó, ha a lábujjaid közé hintőport szórsz. A SANA lábhintőpor ugyanis amellett, hogy felszívja a nedvességet, fertőtleníti és ápolja a lábakat, és elnyomja a kellemetlen szagokat is.

Ápold a gumicsizmád!

Az élettartamának növelése és lábaid egészségének megóvása miatt is lényeges a rendszeres ápolás. Ha kellően gondját viseled használat után, érdemes a gumicsizmát száraz, hűvös helyen tárolnod, miután megszáradt a legjobb cipősszekrényben vagy a gardróbban tárolni. Semmiképp se a teraszon tárold, mert a napsütés például nem tesz jót az anyagának!

A gumicsizmát érdemes minden viselést követően nem csak megtakarítani, hanem szagtalanítani is. A SANA cipőszagtalanító spray segít, hogy a gumicsizma mindig friss és szagtalan lehessen. Ha pedig nagyon sok időt van a lábaidon, akkor a SANA extra erős cipőszagtalanítót ajánljuk, mert kifejezetten a kevésbé szellőző lábbelik kezelésére lett kifejlesztve.

A gumicsizma ápolása mellett érdemes figyelni lábaid egészségére és ápolására is, használd a SANA lábápolási termékeket esős időben is, hogy lábaid mindig szépek és ápoltak legyenek.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Talpreflexologia gyakorlat végzés női talpon

Talpreflexológiával az egészségedért!

A lábad az egyik legfontosabb testrészed, hiszen az egész testedet megtartja, de ezen felül az egészséged megőrzésében is kulcsfontosságú szerepet játszik. És hogy hogyan lehet hatással a talpad egész tested jólétére? A talpreflexológia segítségével, ami egy új lehetőséget adhat, hogy jobban érezd magad a bőrödben.

Tovább olvasom »

Nem mindennapi lábápolás a mindennapok lépéseihez!

A lábápolási rutin még nem annyira kialakult, rutinszerű művelet a mindennapokban, mint például a fogmosás vagy az arcápolási rutin. Sokan egy egyszerű lábkrémmel szeretnék letudni a mindennapi lábápolást, ez azonban ma már nem elegendő. Termékkínálatunkban minden napszakra és több problémára is találsz termékeket. Most abban segítünk, hogy melyik SANA lábápoló terméket mikor és kinek javasolt használnia.

Tovább olvasom »

Mindent a vízhólyagról!

Életed során minimum egyszer biztosan találkozol vízhólyaggal. Habár ez egy nagyon apró elváltozás, sokszor mégis több napra megkeserítheti a mindennapjaidat, így jó, ha tudod mi ez pontosan, és mit tehetsz ellene.

Tovább olvasom »