Cipőválasztási kisokos: milyen lábbelit vásároljunk?

Egy jól megválasztott cipő nagy hatással lehet megjelenésünkre. Nemcsak egyéniségünket fejezi ki, de kényelmének és megfelelő tartásának köszönhetően magabiztosságot is nyújt viselője számára.

Cipőfajták

A megfelelő cipő kiválasztásának első lépése leginkább az alkalom meghatározásával történik, ahol viselni fogod. Ha már azt tudod, hogy milyen alkalomra, illetve milyen gyakran szeretnéd felvenni a lábbelit, akkor már jó úton jársz a választásban. Ahhoz, hogy megfelelően tudj választani, összefoglaltuk a cipők leggyakrabban használt csoportosítását.

Félcipők

A mindennapokra az egyik leggyakoribb viselet a félcipő, amely szoknyához és nadrághoz egyaránt jól mutat. Városi sétákhoz, munkába járáshoz is stílusos és kényelmes viselet.

Sportcipők

Sportoláshoz elengedhetetlen a megfelelő sportcipő kiválasztása. Nem mindegy azonban milyen sporttevékenységet végzel, hiszen eltérő típusú cipőre van szükséged futáshoz, aerobik edzéshez, vagy ha futballozni szeretnél. Mivel a különböző sportokhoz különböző talpkialakítás szükséges, így fontos hogy mindig kérj szakértői segítséget a döntéshez, hiszen egy rosszul megválasztott cipő könnyen elveheti a kedvedet a sporttól, sőt még akár fájdalmat is okozhat.

Bakancsok

A bakancsok általában túrázáskor kerülnek elő, hiszen a boka tartása, a láb megfelelő fekvése ezen esetben kulcsfontosságú. Nem mindegy, hogy rövidebb túrára vagy többnapos kirándulásra indulsz, ahogy az sem, hogy milyen terepre számíthatsz. A sportcipőválasztáshoz hasonlóan érdemes átgondolni a felsorolt néhány dolgot vásárlás előtt, így később sem érhet majd csalódás.

Szandálok

A könnyed nyári szettek elengedhetetlen darabjai a szandálok. A boltok sorai között járva sokan az aktuális trendek szerint választanak, Te viszont tartsd szem előtt a kényelemet! A párnázott, ütéscsillapító talp, a gyors száradás fontos elemei egy szandálnak, hiszen a nedves felület a gombák és egyéb baktériumok terjedését segítik elő.

Helyes méret meghatározása

Habár a próba sokat számít, ma már cipők esetében is mindennapos lett az online vásárlás. Bármilyen úton is vásárolsz, a helyes méret kiválasztása elengedhetetlen a megfelelő lábbeli megtalálásához.

Lábaid alakja és mérete változik, nemcsak a kor előrehaladtával, hanem az egyes napszakokban is eltérő. Így például a reggeli órákban a legkisebb a láb mérete, majd később megdagad, megnagyobbodik. Éppen ezért zárt cipőket inkább az esti vagy délutáni órákban érdemes vásárolni!

A megfelelő méret megtalálását a cipő formája is befolyásolhatja! A keskenyebb cipőkből sokszor egy számmal nagyobbra van szükség, de persze az egyes márkák is eltérő számozást használhatnak. Készülj fel a vásárlásra, és a cipőket mindig olyan zoknival próbáld fel, amilyennel hordanád. Így a szandálokat mezítláb, a sportcipőket edzőzoknival, a bakancsokat vastagabb zoknival és így tovább. Ezek ugyan apróságnak tűnnek, de a cipőválasztáskor valójában nagyon fontos és meghatározó szempontok.

Szép cipő, ápolt lábak

Ha sokáig szeretnéd élvezni cipődet, akkor oda kell figyelned annak megfelelő ápolására. Ennek egyik első lépése a rendszeres fertőtlenítés és szagtalanítás. A SANA cipőszagtalanító spray nemcsak fertőtlenít és szagtalanít, de frissen is tartja a cipőt, így rendszeres használatával sokat tehetsz lábaid egészségéért is.

Miután a cipőd kiválasztására és karbantartására ilyen nagy figyelmet fordítottál, a lábaid ápolásáról se feledkezz meg! Nincs annál rosszabb, amikor egy szép cipőből egy fáradt, és kevésbé ápolt láb bújuk ki.

Az esztétikus és szép lábak egyik kulcseleme a megfelelő levegőztetés, illetve a különböző fertőzések megakadályozása.

 Mivel a láb fokozott izzadása sokaknak problémát jelenthet évszaktól függetlenül, így a lábhintőpor tökéletes választás lehet nedvszívó képessége miatt. A SANA lábhintőpor nemcsak felszívja a nedvességet, de elnyomja a kellemetlen szagokat, továbbá fertőtlenítő hatással is bír. A férfiak általában tartózkodnak a különböző lábápolási szerektől és krémektől, ezt azonban ők is előszeretettel és könnyedén használják.

Érezd jól magad a cipődben, ápold lábaid mellett lábbelid is megfelelően, hogy sok boldog kilométert tegyetek meg közösen.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

gyógynövények

A gyógynövények ereje a lábápolásban!

A gyógynövények ereje több ezer éve ismert és használt a világ minden táján. A természet adta ajándékokat bőrünk egészségének megőrzésében is felhasználjuk, hiszen számos gyógyító és ápoló hatással rendelkeznek. A SANA termékek egyik fő ereje is a természetben rejlő gyógynövényekben található. Ismerd meg következő 6 gyógynövényt, mely igazán hatékonnyá teszi a SANA készítményeket.

Tovább olvasom »
talpmasszázs előnyei

A mindennapi talpmasszázs egy csodafegyver!

Szeretnéd, ha a lábaid mindig frissek és fájdalommentesek lennének? A mindennapos lábmasszázs kulcsfontosságú lehet ebben. A talpmasszázs nem csak kényelmes és pihentető, de számos élettani előnnyel jár. Ha szeretnéd megtudni, hogyan alakíthatod ki az esti talpmasszázs rutinodat, és milyen pozitív hatásai lehetnek, akkor tarts velünk ezen az úton, és fedezzük fel együtt a lábápolás csodáit!

Tovább olvasom »
gyógynövények - 1.rész

Fedezd fel a gyógynövények varázslatos világát a SANA-val!

A természet mindig is remek gyógymódokat és megoldásokat tartogatott számunkra, és a SANA szintén ezen elvek mentén készíti lábápoló termékeit. A különlegességük abban rejlik, hogy természetes alapanyagokat és gyógynövényeket tartalmaznak, amelyek segítenek a lábad egészségének megőrzésében. Ebben a blogcikkben közelebbről megismerkedhetsz a gyógynövényekkel, amelyektől igazán hatásosak lesznek a SANA készítmények, továbbá bemutatjuk jótékony hatásaikat és érdekességeiket is.

Tovább olvasom »