Cipőválasztási kisokos: milyen lábbelit vásároljunk?

Egy jól megválasztott cipő nagy hatással lehet megjelenésünkre. Nemcsak egyéniségünket fejezi ki, de kényelmének és megfelelő tartásának köszönhetően magabiztosságot is nyújt viselője számára.

Cipőfajták

A megfelelő cipő kiválasztásának első lépése leginkább az alkalom meghatározásával történik, ahol viselni fogod. Ha már azt tudod, hogy milyen alkalomra, illetve milyen gyakran szeretnéd felvenni a lábbelit, akkor már jó úton jársz a választásban. Ahhoz, hogy megfelelően tudj választani, összefoglaltuk a cipők leggyakrabban használt csoportosítását.

Félcipők

A mindennapokra az egyik leggyakoribb viselet a félcipő, amely szoknyához és nadrághoz egyaránt jól mutat. Városi sétákhoz, munkába járáshoz is stílusos és kényelmes viselet.

Sportcipők

Sportoláshoz elengedhetetlen a megfelelő sportcipő kiválasztása. Nem mindegy azonban milyen sporttevékenységet végzel, hiszen eltérő típusú cipőre van szükséged futáshoz, aerobik edzéshez, vagy ha futballozni szeretnél. Mivel a különböző sportokhoz különböző talpkialakítás szükséges, így fontos hogy mindig kérj szakértői segítséget a döntéshez, hiszen egy rosszul megválasztott cipő könnyen elveheti a kedvedet a sporttól, sőt még akár fájdalmat is okozhat.

Bakancsok

A bakancsok általában túrázáskor kerülnek elő, hiszen a boka tartása, a láb megfelelő fekvése ezen esetben kulcsfontosságú. Nem mindegy, hogy rövidebb túrára vagy többnapos kirándulásra indulsz, ahogy az sem, hogy milyen terepre számíthatsz. A sportcipőválasztáshoz hasonlóan érdemes átgondolni a felsorolt néhány dolgot vásárlás előtt, így később sem érhet majd csalódás.

Szandálok

A könnyed nyári szettek elengedhetetlen darabjai a szandálok. A boltok sorai között járva sokan az aktuális trendek szerint választanak, Te viszont tartsd szem előtt a kényelemet! A párnázott, ütéscsillapító talp, a gyors száradás fontos elemei egy szandálnak, hiszen a nedves felület a gombák és egyéb baktériumok terjedését segítik elő.

Helyes méret meghatározása

Habár a próba sokat számít, ma már cipők esetében is mindennapos lett az online vásárlás. Bármilyen úton is vásárolsz, a helyes méret kiválasztása elengedhetetlen a megfelelő lábbeli megtalálásához.

Lábaid alakja és mérete változik, nemcsak a kor előrehaladtával, hanem az egyes napszakokban is eltérő. Így például a reggeli órákban a legkisebb a láb mérete, majd később megdagad, megnagyobbodik. Éppen ezért zárt cipőket inkább az esti vagy délutáni órákban érdemes vásárolni!

A megfelelő méret megtalálását a cipő formája is befolyásolhatja! A keskenyebb cipőkből sokszor egy számmal nagyobbra van szükség, de persze az egyes márkák is eltérő számozást használhatnak. Készülj fel a vásárlásra, és a cipőket mindig olyan zoknival próbáld fel, amilyennel hordanád. Így a szandálokat mezítláb, a sportcipőket edzőzoknival, a bakancsokat vastagabb zoknival és így tovább. Ezek ugyan apróságnak tűnnek, de a cipőválasztáskor valójában nagyon fontos és meghatározó szempontok.

Szép cipő, ápolt lábak

Ha sokáig szeretnéd élvezni cipődet, akkor oda kell figyelned annak megfelelő ápolására. Ennek egyik első lépése a rendszeres fertőtlenítés és szagtalanítás. A SANA cipőszagtalanító spray nemcsak fertőtlenít és szagtalanít, de frissen is tartja a cipőt, így rendszeres használatával sokat tehetsz lábaid egészségéért is.

Miután a cipőd kiválasztására és karbantartására ilyen nagy figyelmet fordítottál, a lábaid ápolásáról se feledkezz meg! Nincs annál rosszabb, amikor egy szép cipőből egy fáradt, és kevésbé ápolt láb bújuk ki.

Az esztétikus és szép lábak egyik kulcseleme a megfelelő levegőztetés, illetve a különböző fertőzések megakadályozása.

 Mivel a láb fokozott izzadása sokaknak problémát jelenthet évszaktól függetlenül, így a lábhintőpor tökéletes választás lehet nedvszívó képessége miatt. A SANA lábhintőpor nemcsak felszívja a nedvességet, de elnyomja a kellemetlen szagokat, továbbá fertőtlenítő hatással is bír. A férfiak általában tartózkodnak a különböző lábápolási szerektől és krémektől, ezt azonban ők is előszeretettel és könnyedén használják.

Érezd jól magad a cipődben, ápold lábaid mellett lábbelid is megfelelően, hogy sok boldog kilométert tegyetek meg közösen.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

A lábápolás története: Az ősidőktől napjainkig

A lábápolás nem csupán a modern kor találmánya. Története messze, az ősidőkig nyúlik vissza, és az évezredek során változatos kultúrákban kapott különféle formákat. Az alábbiakban betekintést nyújtunk a lábápolás fejlődésébe, és megvizsgáljuk, hogy ez a gyakorlat hogyan alakult át az idők során.

Tovább olvasom »

Lábápolás fontossága időskorban

Ahogyan a szépségápolási rutin minden területén, úgy a lábápolásban is sok tévhit és félreértés kering a köztudatban. Az emberek gyakran olyan hiedelmeket tartanak igaznak, amelyek valójában nem állják meg a helyüket, és ezek az tévhitek akadályozhatják a megfelelő lábápolási gyakorlatok alkalmazását. Most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket, és megvilágítjuk az igazságot.

Tovább olvasom »

Tévhitek a Lábápolással Kapcsolatban: Mi az Igazság?

Ahogyan a szépségápolási rutin minden területén, úgy a lábápolásban is sok tévhit és félreértés kering a köztudatban. Az emberek gyakran olyan hiedelmeket tartanak igaznak, amelyek valójában nem állják meg a helyüket, és ezek az tévhitek akadályozhatják a megfelelő lábápolási gyakorlatok alkalmazását. Most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket, és megvilágítjuk az igazságot.

Tovább olvasom »