Cipőválasztási kisokos: milyen lábbelit vásároljunk?

Egy jól megválasztott cipő nagy hatással lehet megjelenésünkre. Nemcsak egyéniségünket fejezi ki, de kényelmének és megfelelő tartásának köszönhetően magabiztosságot is nyújt viselője számára.

Cipőfajták

A megfelelő cipő kiválasztásának első lépése leginkább az alkalom meghatározásával történik, ahol viselni fogod. Ha már azt tudod, hogy milyen alkalomra, illetve milyen gyakran szeretnéd felvenni a lábbelit, akkor már jó úton jársz a választásban. Ahhoz, hogy megfelelően tudj választani, összefoglaltuk a cipők leggyakrabban használt csoportosítását.

Félcipők

A mindennapokra az egyik leggyakoribb viselet a félcipő, amely szoknyához és nadrághoz egyaránt jól mutat. Városi sétákhoz, munkába járáshoz is stílusos és kényelmes viselet.

Sportcipők

Sportoláshoz elengedhetetlen a megfelelő sportcipő kiválasztása. Nem mindegy azonban milyen sporttevékenységet végzel, hiszen eltérő típusú cipőre van szükséged futáshoz, aerobik edzéshez, vagy ha futballozni szeretnél. Mivel a különböző sportokhoz különböző talpkialakítás szükséges, így fontos hogy mindig kérj szakértői segítséget a döntéshez, hiszen egy rosszul megválasztott cipő könnyen elveheti a kedvedet a sporttól, sőt még akár fájdalmat is okozhat.

Bakancsok

A bakancsok általában túrázáskor kerülnek elő, hiszen a boka tartása, a láb megfelelő fekvése ezen esetben kulcsfontosságú. Nem mindegy, hogy rövidebb túrára vagy többnapos kirándulásra indulsz, ahogy az sem, hogy milyen terepre számíthatsz. A sportcipőválasztáshoz hasonlóan érdemes átgondolni a felsorolt néhány dolgot vásárlás előtt, így később sem érhet majd csalódás.

Szandálok

A könnyed nyári szettek elengedhetetlen darabjai a szandálok. A boltok sorai között járva sokan az aktuális trendek szerint választanak, Te viszont tartsd szem előtt a kényelemet! A párnázott, ütéscsillapító talp, a gyors száradás fontos elemei egy szandálnak, hiszen a nedves felület a gombák és egyéb baktériumok terjedését segítik elő.

Helyes méret meghatározása

Habár a próba sokat számít, ma már cipők esetében is mindennapos lett az online vásárlás. Bármilyen úton is vásárolsz, a helyes méret kiválasztása elengedhetetlen a megfelelő lábbeli megtalálásához.

Lábaid alakja és mérete változik, nemcsak a kor előrehaladtával, hanem az egyes napszakokban is eltérő. Így például a reggeli órákban a legkisebb a láb mérete, majd később megdagad, megnagyobbodik. Éppen ezért zárt cipőket inkább az esti vagy délutáni órákban érdemes vásárolni!

A megfelelő méret megtalálását a cipő formája is befolyásolhatja! A keskenyebb cipőkből sokszor egy számmal nagyobbra van szükség, de persze az egyes márkák is eltérő számozást használhatnak. Készülj fel a vásárlásra, és a cipőket mindig olyan zoknival próbáld fel, amilyennel hordanád. Így a szandálokat mezítláb, a sportcipőket edzőzoknival, a bakancsokat vastagabb zoknival és így tovább. Ezek ugyan apróságnak tűnnek, de a cipőválasztáskor valójában nagyon fontos és meghatározó szempontok.

Szép cipő, ápolt lábak

Ha sokáig szeretnéd élvezni cipődet, akkor oda kell figyelned annak megfelelő ápolására. Ennek egyik első lépése a rendszeres fertőtlenítés és szagtalanítás. A SANA cipőszagtalanító spray nemcsak fertőtlenít és szagtalanít, de frissen is tartja a cipőt, így rendszeres használatával sokat tehetsz lábaid egészségéért is.

Miután a cipőd kiválasztására és karbantartására ilyen nagy figyelmet fordítottál, a lábaid ápolásáról se feledkezz meg! Nincs annál rosszabb, amikor egy szép cipőből egy fáradt, és kevésbé ápolt láb bújuk ki.

Az esztétikus és szép lábak egyik kulcseleme a megfelelő levegőztetés, illetve a különböző fertőzések megakadályozása.

 Mivel a láb fokozott izzadása sokaknak problémát jelenthet évszaktól függetlenül, így a lábhintőpor tökéletes választás lehet nedvszívó képessége miatt. A SANA lábhintőpor nemcsak felszívja a nedvességet, de elnyomja a kellemetlen szagokat, továbbá fertőtlenítő hatással is bír. A férfiak általában tartózkodnak a különböző lábápolási szerektől és krémektől, ezt azonban ők is előszeretettel és könnyedén használják.

Érezd jól magad a cipődben, ápold lábaid mellett lábbelid is megfelelően, hogy sok boldog kilométert tegyetek meg közösen.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Talpreflexologia gyakorlat végzés női talpon

Talpreflexológiával az egészségedért!

A lábad az egyik legfontosabb testrészed, hiszen az egész testedet megtartja, de ezen felül az egészséged megőrzésében is kulcsfontosságú szerepet játszik. És hogy hogyan lehet hatással a talpad egész tested jólétére? A talpreflexológia segítségével, ami egy új lehetőséget adhat, hogy jobban érezd magad a bőrödben.

Tovább olvasom »

Nem mindennapi lábápolás a mindennapok lépéseihez!

A lábápolási rutin még nem annyira kialakult, rutinszerű művelet a mindennapokban, mint például a fogmosás vagy az arcápolási rutin. Sokan egy egyszerű lábkrémmel szeretnék letudni a mindennapi lábápolást, ez azonban ma már nem elegendő. Termékkínálatunkban minden napszakra és több problémára is találsz termékeket. Most abban segítünk, hogy melyik SANA lábápoló terméket mikor és kinek javasolt használnia.

Tovább olvasom »
Gumicsizmában pocsolyában ugráló kislány

Gumicsizmában esőben is szép az élet!

Az ősz beköszöntével az esős idő is megérkezett. Sokan ilyenkor gumicsizmát húznak, hiszen azzal könnyen elkerülhető, hogy a zokni és harisnya vizes legyen, azonban van néhány szabály, amelyet gumicsizma viseléskor is érdemes betartani, hogy lábunk szép és ápolt maradjon. Minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk.

Tovább olvasom »