allomunka kovetkezmenyei

Az állómunka következményei: Talpad egészsége az elsődleges!

Sokat hallunk arról, hogy az ülőmunka rossz hatással van az egészségre, de kevesebbszer beszélünk az állómunka következményeiről. Az egész napos állás ugyanis szintén megterheli a szervezetet, és különösen egyoldalú megterhelés esetén jelentős hatással lehet a lábra, a csípőre, a gerincre, a hátra és a nyakra is. Az állómunka legfőbb áldozata a lábunk, de szerencsére vannak módszerek, amelyekkel megelőzheted a káros hatásokat és praktikák, amivel új életet önthetsz talpaidba.

Milyen hátrányai vannak az állómunkának?

Az állómunka hosszú távon számos problémát okozhat, mint például láb- és gerincfájdalmak, lábdagadás, lúdtalp, izommerevség, görcsök és visszérbetegség. Az álló munkakörökben dolgozók, például bolti eladók, fodrászok, orvosok, nővérek, pincérek és masszőrök valamilyen fokú aszimmetriával, kényszertartással dolgoznak. Az egyoldalú terhelés megbontja az izomzat egyensúlyát, aminek következtében az izmok megrövidülnek, az inak merevvé válnak. Még akkor is megterhelő lenne órákig egy helyben állni, ha ideális testhelyzetben, vagyis egyenes gerinccel, kis terpeszben, a vállakkal szimmetrikusan helyeznénk el a talpunkat.

állómunka következményei

A talpakon a hangsúly!

Bizony a nem megfelelő testtartás is igen sok káros következménnyel járhat, ha állómunkát végzünk, de mégis a talpak az igazi és első elszenvedői a hosszú órákon keresztüli állásnak. A probléma mindig a láb izomaztának elfáradásából, túlterhelésből és a rossz vérkeringéséből alakul ki. A kereskedők és a felszolgálók betegségének is nevezik a lúdtalpat, olyan gyakori köreikben ez a probléma. Ez a deformáció továbbiakhoz vezet, hiszen az egyenetlen súlyelosztás a nagylábujj bütykösödésével, súlyos bőrkeményedéssel, és a kalapácsujj kialakulásával is járhat, nem beszélve a folyamatosan előjövő vízhólyagokról. Éppen ezért nagyon fontos, hogy kiemelt figyelmet fordíts lábad egészségére és megadd talpaidnak a kellő törődést.

A talpak egészségének fontossága

tiszta cipővel az egészséges lábakért

Nem is kérdés, hogy a talpad egészségét egy igazán jó cipővel tudod megőrizni álló munka során. De milyen tulajdonságokkal bírjon munkacipőd? Olyan cipőt válassz, amelynek a talpa hajlékony és rugalmas, ugyanakkor masszív is, és maximum négy centiméteres sarka van. Ha szükséges, használj lúdtalpbetétet, és mindenképpen olyan cipőt keress, amely a bokát is megfelelően tartja.

Amint megtaláltad a tökéletes munkacipőt, ne feledkezz meg a tisztántartásáról sem. A SANA extra erős cipőszagtalanító- és illatosító spray pontosan az ilyen fokozott fizikai igénybevételű lábbelik szagtalanítására, fertőtlenítésére, illatosítására lett kifejlesztve. Segítségével tisztán tarthatod és hosszú ideig kiélvezheted a gondosan kiválasztott lábbelit. Ha véletlen mégis utolér a lábgomba, akkor sem kell aggódni, hiszen a SANA lábkezelő krém teafaolajat tartalmaz, amely az egyik leghatásosabb természetes gombaölő gyógynövény. Számolj le a vízhólyagokkal is, és használd a SANA lábhintőport, ami garantáltan szárazon tartja talpaidat a munkaidő végéig.

Ha fájó lábbal érsz haza a munkából

Hiába teszel meg mindent, hogy megóvd a lábadat, biztosan így is előfordul majd, hogy fájó lábbal érsz haza egy nehéz nap után. Ilyen esetekben a következő rutint ajánljuk:

  1. 2-3 percig, jóleső hideg vízzel locsold a lábaidat, egészen térdig.

  2. Helyezd magad kényelembe, és polcold fel lábaidat. Legalább 10-15 percig maradj ebben a nyugalmi helyzetben.

  3. Simítsd és masszírozd végig lábadat, egészen a térdedtől, a lábszáron át a bokádig. Fontos, hogy fentről lefelé masszírozz, így serkented a talpadban a vérkeringést.

  4. Használd a SANA 3in1 lábápoló krémet a talpad átmasszírozásához, amely borsmentaolaj tartalmának köszönhetően még jobban élénkíti a vérkeringés.

vitalizáld fáradt lábad

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

gyógynövények

A gyógynövények ereje a lábápolásban!

A gyógynövények ereje több ezer éve ismert és használt a világ minden táján. A természet adta ajándékokat bőrünk egészségének megőrzésében is felhasználjuk, hiszen számos gyógyító és ápoló hatással rendelkeznek. A SANA termékek egyik fő ereje is a természetben rejlő gyógynövényekben található. Ismerd meg következő 6 gyógynövényt, mely igazán hatékonnyá teszi a SANA készítményeket.

Tovább olvasom »
talpmasszázs előnyei

A mindennapi talpmasszázs egy csodafegyver!

Szeretnéd, ha a lábaid mindig frissek és fájdalommentesek lennének? A mindennapos lábmasszázs kulcsfontosságú lehet ebben. A talpmasszázs nem csak kényelmes és pihentető, de számos élettani előnnyel jár. Ha szeretnéd megtudni, hogyan alakíthatod ki az esti talpmasszázs rutinodat, és milyen pozitív hatásai lehetnek, akkor tarts velünk ezen az úton, és fedezzük fel együtt a lábápolás csodáit!

Tovább olvasom »
gyógynövények - 1.rész

Fedezd fel a gyógynövények varázslatos világát a SANA-val!

A természet mindig is remek gyógymódokat és megoldásokat tartogatott számunkra, és a SANA szintén ezen elvek mentén készíti lábápoló termékeit. A különlegességük abban rejlik, hogy természetes alapanyagokat és gyógynövényeket tartalmaznak, amelyek segítenek a lábad egészségének megőrzésében. Ebben a blogcikkben közelebbről megismerkedhetsz a gyógynövényekkel, amelyektől igazán hatásosak lesznek a SANA készítmények, továbbá bemutatjuk jótékony hatásaikat és érdekességeiket is.

Tovább olvasom »