allomunka kovetkezmenyei

Az állómunka következményei: Talpad egészsége az elsődleges!

Sokat hallunk arról, hogy az ülőmunka rossz hatással van az egészségre, de kevesebbszer beszélünk az állómunka következményeiről. Az egész napos állás ugyanis szintén megterheli a szervezetet, és különösen egyoldalú megterhelés esetén jelentős hatással lehet a lábra, a csípőre, a gerincre, a hátra és a nyakra is. Az állómunka legfőbb áldozata a lábunk, de szerencsére vannak módszerek, amelyekkel megelőzheted a káros hatásokat és praktikák, amivel új életet önthetsz talpaidba.

Milyen hátrányai vannak az állómunkának?

Az állómunka hosszú távon számos problémát okozhat, mint például láb- és gerincfájdalmak, lábdagadás, lúdtalp, izommerevség, görcsök és visszérbetegség. Az álló munkakörökben dolgozók, például bolti eladók, fodrászok, orvosok, nővérek, pincérek és masszőrök valamilyen fokú aszimmetriával, kényszertartással dolgoznak. Az egyoldalú terhelés megbontja az izomzat egyensúlyát, aminek következtében az izmok megrövidülnek, az inak merevvé válnak. Még akkor is megterhelő lenne órákig egy helyben állni, ha ideális testhelyzetben, vagyis egyenes gerinccel, kis terpeszben, a vállakkal szimmetrikusan helyeznénk el a talpunkat.

állómunka következményei

A talpakon a hangsúly!

Bizony a nem megfelelő testtartás is igen sok káros következménnyel járhat, ha állómunkát végzünk, de mégis a talpak az igazi és első elszenvedői a hosszú órákon keresztüli állásnak. A probléma mindig a láb izomaztának elfáradásából, túlterhelésből és a rossz vérkeringéséből alakul ki. A kereskedők és a felszolgálók betegségének is nevezik a lúdtalpat, olyan gyakori köreikben ez a probléma. Ez a deformáció továbbiakhoz vezet, hiszen az egyenetlen súlyelosztás a nagylábujj bütykösödésével, súlyos bőrkeményedéssel, és a kalapácsujj kialakulásával is járhat, nem beszélve a folyamatosan előjövő vízhólyagokról. Éppen ezért nagyon fontos, hogy kiemelt figyelmet fordíts lábad egészségére és megadd talpaidnak a kellő törődést.

A talpak egészségének fontossága

tiszta cipővel az egészséges lábakért

Nem is kérdés, hogy a talpad egészségét egy igazán jó cipővel tudod megőrizni álló munka során. De milyen tulajdonságokkal bírjon munkacipőd? Olyan cipőt válassz, amelynek a talpa hajlékony és rugalmas, ugyanakkor masszív is, és maximum négy centiméteres sarka van. Ha szükséges, használj lúdtalpbetétet, és mindenképpen olyan cipőt keress, amely a bokát is megfelelően tartja.

Amint megtaláltad a tökéletes munkacipőt, ne feledkezz meg a tisztántartásáról sem. A SANA extra erős cipőszagtalanító- és illatosító spray pontosan az ilyen fokozott fizikai igénybevételű lábbelik szagtalanítására, fertőtlenítésére, illatosítására lett kifejlesztve. Segítségével tisztán tarthatod és hosszú ideig kiélvezheted a gondosan kiválasztott lábbelit. Ha véletlen mégis utolér a lábgomba, akkor sem kell aggódni, hiszen a SANA lábkezelő krém teafaolajat tartalmaz, amely az egyik leghatásosabb természetes gombaölő gyógynövény. Számolj le a vízhólyagokkal is, és használd a SANA lábhintőport, ami garantáltan szárazon tartja talpaidat a munkaidő végéig.

Ha fájó lábbal érsz haza a munkából

Hiába teszel meg mindent, hogy megóvd a lábadat, biztosan így is előfordul majd, hogy fájó lábbal érsz haza egy nehéz nap után. Ilyen esetekben a következő rutint ajánljuk:

  1. 2-3 percig, jóleső hideg vízzel locsold a lábaidat, egészen térdig.

  2. Helyezd magad kényelembe, és polcold fel lábaidat. Legalább 10-15 percig maradj ebben a nyugalmi helyzetben.

  3. Simítsd és masszírozd végig lábadat, egészen a térdedtől, a lábszáron át a bokádig. Fontos, hogy fentről lefelé masszírozz, így serkented a talpadban a vérkeringést.

  4. Használd a SANA 3in1 lábápoló krémet a talpad átmasszírozásához, amely borsmentaolaj tartalmának köszönhetően még jobban élénkíti a vérkeringés.

vitalizáld fáradt lábad

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

A SANA a cukorbetegekre is gondol!

Az egészség megőrzése és a betegségek kialakulásának megelőzése mindenki számára kulcsfontosságú, de még nagyobb jelentőséggel bír ez a cukorbetegséggel küzdők esetén. A diabétesz számos szövődménnyel járhat, beleértve a bőrproblémákat is. Szerencsére léteznek olyan speciálisan kifejlesztett termékek, mint például a SANA lábápoló krém cukorbetegeknek, amelyek alkalmasak ezen problémák hatékony kezelésére és megelőzésére.

Tovább olvasom »

Lábápolás testápolóval? Nem a legjobb választás.

Sokan hajlamosak testápolót használni a lábuk ápolására, azonban ez nem mindig a legjobb megoldás. A láb bőrének különleges igényei vannak, amelyekre a testápolók nem mindig megfelelőek. Blogcikkünkben most sorra vesszük azokat a szempontokat, amelyek kifejezetten a lábápoló termékek mellett szólnak. Nézzük, melyek ezek!

Tovább olvasom »

A lábápolás története: Az ősidőktől napjainkig

A lábápolás nem csupán a modern kor találmánya. Története messze, az ősidőkig nyúlik vissza, és az évezredek során változatos kultúrákban kapott különféle formákat. Az alábbiakban betekintést nyújtunk a lábápolás fejlődésébe, és megvizsgáljuk, hogy ez a gyakorlat hogyan alakult át az idők során.

Tovább olvasom »