Mindent a vízhólyagról!

Életed során minimum egyszer biztosan találkozol vízhólyaggal. Habár ez egy nagyon apró elváltozás, sokszor mégis több napra megkeserítheti a mindennapjaidat, így jó, ha tudod mi ez pontosan, és mit tehetsz ellene.

Mi is az a vízhólyag?

A vízhólyagok kialakulása az őszi hónapokban, a zárt cipők előkerülésével a legjellemzőbb. A mindennapi munka vagy séta közben, esetleg a hétvégi kirándulások alkalmával a lábad könnyen beleizzadhat a cipőbe, de az új cipők velejárója is lehet a vízhólyag. Emellett állómunkát végzők, sportolók esetében is gyakori jelenség.

Mit tehetsz a vízhólyag ellen?

Habár a vízhólyag kilyukasztására nagy késztetést érezhetsz, jobb, ha ezt nem teszed meg, mivel a beszakadt vízhólyag fertőzések sokaságát hozhatja el. A feltépéssel ugyanis egy nyílt seb jön létre, amelybe kórokozók kerülhetnek és akár el is fertőződhet a terület. Éppen ezért, ha már megtörtént a baj, jó, ha megpróbálod csökkenteni a terület igénybevételét és a dörzsölés mértékét.

Ezt megteheted akár egy hólyagtapasszal is, amely egy sebtapaszszerű tapasz, közepén egy puha zselészerű anyaggal, amely hűti a hólyagot, valamint a hólyag kiszakadása esetén felszívja a távozó nedvességet, és óvja a sebet a fertőzésektől. Fontos, hogy éjszakára jobb levenni a tapaszt, és levegőztetni a vízhólyagot, hiszen a levegő és a víz önmagában is sokat segíthet a gyógyulásban.

Emellett a lábápolás, a száraz és ápolt lábak szerepe ilyenkor is kiemelten fontos. Ha a lábad izzadásra hajlamos, a jól szellőző cipő és zokni mellé használj SANA lábhintőport, ami magas nedvszívó képességgel rendelkezik, elnyomja a kellemetlen szagokat, így kíméletesen ápolja a lábakat.

Minél puhább és egészségesebb a bőröd, annál ellenállóbb lesz a dörzsölésnek és nyomásnak, ezért rendszeresen használj SANA sarokpuhító és bőrkeményedés elleni krém, amely hatékonyan ápolja a száraz sarkakat, és megszünteti a berepedezéseket.

A különféle termékek mellett a vízhólyagok megelőzésében sokat segíthet, ha megfelelő cipőt és zoknit választasz. A megfelelő lábápolás mellett, ha tudod, hogy hol szokott kidörzsölődni a lábad, akkor érdemes – például új cipő viselése esetén – előre leragasztani az érintett felületet, így megvéded lábadat a kidörzsölődéstől.

Most már tudod, hogy a vízhólyag apró, ám annál kellemetlenebb velejárója lehet az ősznek. Kis odafigyeléssel azonban megelőzheted, probléma esetében pedig gyorsan leküzdheted. Használd a SANA lábápolási termékeket ősszel is lábaid egészségéért!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

A tökéletes zokni kiválasztása

A tökéletes zokni kiválasztása olyan, mint egy rejtvény megfejtése: a megfelelő darab megtalálása kulcsfontosságú lehet a kényelem és az egészség szempontjából. A zokni anyaga, színe, mintája és hossza mind-mind befolyásolja, hogy hogyan érezzük magunkat benne a mindennapok során és sportolás közben. Ismerd meg a zokni kiválasztásának fortélyait ebben a blogcikkben.

Tovább olvasom »
talpbetét előnye

Mondj igent a talpbetétre!

Gondolj bele, mennyi mindent köszönhetünk a lábainknak! Hétköznapi teendőinktől kezdve, a munkánkban betöltött szerepükig, a sportolásig és még sok másig, a lábaink fontos szerepet játszanak az életünkben. Az egészséges lábak nem csak a komfortérzetünket növelik, de a teljes testi egészségünk szempontjából is alapvetőek. A talpbetét használata segít megtartani a lábaink egészségét. De hogyan? Olvass tovább, hogy megtudd!

Tovább olvasom »
gyógynövények

A gyógynövények ereje a lábápolásban!

A gyógynövények ereje több ezer éve ismert és használt a világ minden táján. A természet adta ajándékokat bőrünk egészségének megőrzésében is felhasználjuk, hiszen számos gyógyító és ápoló hatással rendelkeznek. A SANA termékek egyik fő ereje is a természetben rejlő gyógynövényekben található. Ismerd meg következő 6 gyógynövényt, mely igazán hatékonnyá teszi a SANA készítményeket.

Tovább olvasom »