Mindent a vízhólyagról!

Életed során minimum egyszer biztosan találkozol vízhólyaggal. Habár ez egy nagyon apró elváltozás, sokszor mégis több napra megkeserítheti a mindennapjaidat, így jó, ha tudod mi ez pontosan, és mit tehetsz ellene.

Mi is az a vízhólyag?

A vízhólyagok kialakulása az őszi hónapokban, a zárt cipők előkerülésével a legjellemzőbb. A mindennapi munka vagy séta közben, esetleg a hétvégi kirándulások alkalmával a lábad könnyen beleizzadhat a cipőbe, de az új cipők velejárója is lehet a vízhólyag. Emellett állómunkát végzők, sportolók esetében is gyakori jelenség.

Mit tehetsz a vízhólyag ellen?

Habár a vízhólyag kilyukasztására nagy késztetést érezhetsz, jobb, ha ezt nem teszed meg, mivel a beszakadt vízhólyag fertőzések sokaságát hozhatja el. A feltépéssel ugyanis egy nyílt seb jön létre, amelybe kórokozók kerülhetnek és akár el is fertőződhet a terület. Éppen ezért, ha már megtörtént a baj, jó, ha megpróbálod csökkenteni a terület igénybevételét és a dörzsölés mértékét.

Ezt megteheted akár egy hólyagtapasszal is, amely egy sebtapaszszerű tapasz, közepén egy puha zselészerű anyaggal, amely hűti a hólyagot, valamint a hólyag kiszakadása esetén felszívja a távozó nedvességet, és óvja a sebet a fertőzésektől. Fontos, hogy éjszakára jobb levenni a tapaszt, és levegőztetni a vízhólyagot, hiszen a levegő és a víz önmagában is sokat segíthet a gyógyulásban.

Emellett a lábápolás, a száraz és ápolt lábak szerepe ilyenkor is kiemelten fontos. Ha a lábad izzadásra hajlamos, a jól szellőző cipő és zokni mellé használj SANA lábhintőport, ami magas nedvszívó képességgel rendelkezik, elnyomja a kellemetlen szagokat, így kíméletesen ápolja a lábakat.

Minél puhább és egészségesebb a bőröd, annál ellenállóbb lesz a dörzsölésnek és nyomásnak, ezért rendszeresen használj SANA sarokpuhító és bőrkeményedés elleni krém, amely hatékonyan ápolja a száraz sarkakat, és megszünteti a berepedezéseket.

A különféle termékek mellett a vízhólyagok megelőzésében sokat segíthet, ha megfelelő cipőt és zoknit választasz. A megfelelő lábápolás mellett, ha tudod, hogy hol szokott kidörzsölődni a lábad, akkor érdemes – például új cipő viselése esetén – előre leragasztani az érintett felületet, így megvéded lábadat a kidörzsölődéstől.

Most már tudod, hogy a vízhólyag apró, ám annál kellemetlenebb velejárója lehet az ősznek. Kis odafigyeléssel azonban megelőzheted, probléma esetében pedig gyorsan leküzdheted. Használd a SANA lábápolási termékeket ősszel is lábaid egészségéért!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

talpmasszázs előnyei

A mindennapi talpmasszázs egy csodafegyver!

Szeretnéd, ha a lábaid mindig frissek és fájdalommentesek lennének? A mindennapos lábmasszázs kulcsfontosságú lehet ebben. A talpmasszázs nem csak kényelmes és pihentető, de számos élettani előnnyel jár. Ha szeretnéd megtudni, hogyan alakíthatod ki az esti talpmasszázs rutinodat, és milyen pozitív hatásai lehetnek, akkor tarts velünk ezen az úton, és fedezzük fel együtt a lábápolás csodáit!

Tovább olvasom »
gyógynövények - 1.rész

Fedezd fel a gyógynövények varázslatos világát a SANA-val!

A természet mindig is remek gyógymódokat és megoldásokat tartogatott számunkra, és a SANA szintén ezen elvek mentén készíti lábápoló termékeit. A különlegességük abban rejlik, hogy természetes alapanyagokat és gyógynövényeket tartalmaznak, amelyek segítenek a lábad egészségének megőrzésében. Ebben a blogcikkben közelebbről megismerkedhetsz a gyógynövényekkel, amelyektől igazán hatásosak lesznek a SANA készítmények, továbbá bemutatjuk jótékony hatásaikat és érdekességeiket is.

Tovább olvasom »
allomunka kovetkezmenyei

Az állómunka következményei: Talpad egészsége az elsődleges!

Sokat hallunk arról, hogy az ülőmunka rossz hatással van az egészségre, de kevesebbszer beszélünk az állómunka következményeiről. Az egész napos állás ugyanis szintén megterheli a szervezetet, és különösen egyoldalú megterhelés esetén jelentős hatással lehet a lábra, a csípőre, a gerincre, a hátra és a nyakra is. Az állómunka legfőbb áldozata a lábunk, de szerencsére vannak módszerek, amelyekkel megelőzheted a káros hatásokat és praktikák, amivel új életet önthetsz talpaidba.

Tovább olvasom »