Mindent a vízhólyagról!

Életed során minimum egyszer biztosan találkozol vízhólyaggal. Habár ez egy nagyon apró elváltozás, sokszor mégis több napra megkeserítheti a mindennapjaidat, így jó, ha tudod mi ez pontosan, és mit tehetsz ellene.

Mi is az a vízhólyag?

A vízhólyagok kialakulása az őszi hónapokban, a zárt cipők előkerülésével a legjellemzőbb. A mindennapi munka vagy séta közben, esetleg a hétvégi kirándulások alkalmával a lábad könnyen beleizzadhat a cipőbe, de az új cipők velejárója is lehet a vízhólyag. Emellett állómunkát végzők, sportolók esetében is gyakori jelenség.

Mit tehetsz a vízhólyag ellen?

Habár a vízhólyag kilyukasztására nagy késztetést érezhetsz, jobb, ha ezt nem teszed meg, mivel a beszakadt vízhólyag fertőzések sokaságát hozhatja el. A feltépéssel ugyanis egy nyílt seb jön létre, amelybe kórokozók kerülhetnek és akár el is fertőződhet a terület. Éppen ezért, ha már megtörtént a baj, jó, ha megpróbálod csökkenteni a terület igénybevételét és a dörzsölés mértékét.

Ezt megteheted akár egy hólyagtapasszal is, amely egy sebtapaszszerű tapasz, közepén egy puha zselészerű anyaggal, amely hűti a hólyagot, valamint a hólyag kiszakadása esetén felszívja a távozó nedvességet, és óvja a sebet a fertőzésektől. Fontos, hogy éjszakára jobb levenni a tapaszt, és levegőztetni a vízhólyagot, hiszen a levegő és a víz önmagában is sokat segíthet a gyógyulásban.

Emellett a lábápolás, a száraz és ápolt lábak szerepe ilyenkor is kiemelten fontos. Ha a lábad izzadásra hajlamos, a jól szellőző cipő és zokni mellé használj SANA lábhintőport, ami magas nedvszívó képességgel rendelkezik, elnyomja a kellemetlen szagokat, így kíméletesen ápolja a lábakat.

Minél puhább és egészségesebb a bőröd, annál ellenállóbb lesz a dörzsölésnek és nyomásnak, ezért rendszeresen használj SANA sarokpuhító és bőrkeményedés elleni krém, amely hatékonyan ápolja a száraz sarkakat, és megszünteti a berepedezéseket.

A különféle termékek mellett a vízhólyagok megelőzésében sokat segíthet, ha megfelelő cipőt és zoknit választasz. A megfelelő lábápolás mellett, ha tudod, hogy hol szokott kidörzsölődni a lábad, akkor érdemes – például új cipő viselése esetén – előre leragasztani az érintett felületet, így megvéded lábadat a kidörzsölődéstől.

Most már tudod, hogy a vízhólyag apró, ám annál kellemetlenebb velejárója lehet az ősznek. Kis odafigyeléssel azonban megelőzheted, probléma esetében pedig gyorsan leküzdheted. Használd a SANA lábápolási termékeket ősszel is lábaid egészségéért!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Talpreflexologia gyakorlat végzés női talpon

Talpreflexológiával az egészségedért!

A lábad az egyik legfontosabb testrészed, hiszen az egész testedet megtartja, de ezen felül az egészséged megőrzésében is kulcsfontosságú szerepet játszik. És hogy hogyan lehet hatással a talpad egész tested jólétére? A talpreflexológia segítségével, ami egy új lehetőséget adhat, hogy jobban érezd magad a bőrödben.

Tovább olvasom »

Nem mindennapi lábápolás a mindennapok lépéseihez!

A lábápolási rutin még nem annyira kialakult, rutinszerű művelet a mindennapokban, mint például a fogmosás vagy az arcápolási rutin. Sokan egy egyszerű lábkrémmel szeretnék letudni a mindennapi lábápolást, ez azonban ma már nem elegendő. Termékkínálatunkban minden napszakra és több problémára is találsz termékeket. Most abban segítünk, hogy melyik SANA lábápoló terméket mikor és kinek javasolt használnia.

Tovább olvasom »
Gumicsizmában pocsolyában ugráló kislány

Gumicsizmában esőben is szép az élet!

Az ősz beköszöntével az esős idő is megérkezett. Sokan ilyenkor gumicsizmát húznak, hiszen azzal könnyen elkerülhető, hogy a zokni és harisnya vizes legyen, azonban van néhány szabály, amelyet gumicsizma viseléskor is érdemes betartani, hogy lábunk szép és ápolt maradjon. Minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk.

Tovább olvasom »