Mindent a vízhólyagról!

Életed során minimum egyszer biztosan találkozol vízhólyaggal. Habár ez egy nagyon apró elváltozás, sokszor mégis több napra megkeserítheti a mindennapjaidat, így jó, ha tudod mi ez pontosan, és mit tehetsz ellene.

Mi is az a vízhólyag?

A vízhólyagok kialakulása az őszi hónapokban, a zárt cipők előkerülésével a legjellemzőbb. A mindennapi munka vagy séta közben, esetleg a hétvégi kirándulások alkalmával a lábad könnyen beleizzadhat a cipőbe, de az új cipők velejárója is lehet a vízhólyag. Emellett állómunkát végzők, sportolók esetében is gyakori jelenség.

Mit tehetsz a vízhólyag ellen?

Habár a vízhólyag kilyukasztására nagy késztetést érezhetsz, jobb, ha ezt nem teszed meg, mivel a beszakadt vízhólyag fertőzések sokaságát hozhatja el. A feltépéssel ugyanis egy nyílt seb jön létre, amelybe kórokozók kerülhetnek és akár el is fertőződhet a terület. Éppen ezért, ha már megtörtént a baj, jó, ha megpróbálod csökkenteni a terület igénybevételét és a dörzsölés mértékét.

Ezt megteheted akár egy hólyagtapasszal is, amely egy sebtapaszszerű tapasz, közepén egy puha zselészerű anyaggal, amely hűti a hólyagot, valamint a hólyag kiszakadása esetén felszívja a távozó nedvességet, és óvja a sebet a fertőzésektől. Fontos, hogy éjszakára jobb levenni a tapaszt, és levegőztetni a vízhólyagot, hiszen a levegő és a víz önmagában is sokat segíthet a gyógyulásban.

Emellett a lábápolás, a száraz és ápolt lábak szerepe ilyenkor is kiemelten fontos. Ha a lábad izzadásra hajlamos, a jól szellőző cipő és zokni mellé használj SANA lábhintőport, ami magas nedvszívó képességgel rendelkezik, elnyomja a kellemetlen szagokat, így kíméletesen ápolja a lábakat.

Minél puhább és egészségesebb a bőröd, annál ellenállóbb lesz a dörzsölésnek és nyomásnak, ezért rendszeresen használj SANA sarokpuhító és bőrkeményedés elleni krém, amely hatékonyan ápolja a száraz sarkakat, és megszünteti a berepedezéseket.

A különféle termékek mellett a vízhólyagok megelőzésében sokat segíthet, ha megfelelő cipőt és zoknit választasz. A megfelelő lábápolás mellett, ha tudod, hogy hol szokott kidörzsölődni a lábad, akkor érdemes – például új cipő viselése esetén – előre leragasztani az érintett felületet, így megvéded lábadat a kidörzsölődéstől.

Most már tudod, hogy a vízhólyag apró, ám annál kellemetlenebb velejárója lehet az ősznek. Kis odafigyeléssel azonban megelőzheted, probléma esetében pedig gyorsan leküzdheted. Használd a SANA lábápolási termékeket ősszel is lábaid egészségéért!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Gumicsizmában esőben is szép az élet!

Az ősz beköszöntével az esős idő is megérkezett. Sokan ilyenkor gumicsizmát húznak, hiszen azzal könnyen elkerülhető, hogy a zokni és harisnya vizes legyen, azonban van néhány szabály, amelyet gumicsizma viseléskor is érdemes betartani, hogy lábunk szép és ápolt maradjon. Minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk.

Tovább olvasom »

Túráztasd meg lábaidat!

Jellemzően mindenki sokkal több időt tölt a szabadban tavasszal, nyáron és ősszel is. Sokan a vízpartot választják, viszont szuper élmények és napsugarak nem csak ott várnak. Az aktív pihenés szerelmesei a természet közelsége miatt a túrázást választják, mert ott tudnak igazán kikapcsolódni. Azért, hogy a túrázás közben lábaid is lazítsanak és egészségesek maradjanak, összegyűjtöttünk néhány tippet!

Tovább olvasom »

Lábápolási tippek kismamáknak

A babavárás során a nők teste átalakul, minden egyes testrész nagyobb odafigyelést és gondoskodást igényel. Nincs ez máshogy a lábakkal sem, amelyeknek kiemelt szerepe van ebben az időszakban, hiszen a várandósság végére, akár 15 kg plusz súlyt is el kell bírnia nap, mint nap. Annak érdekében, hogy ez az időszak valóban egy áldott állapot legyen, összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a témában.

Tovább olvasom »