gyógynövények - 1.rész

Fedezd fel a gyógynövények varázslatos világát a SANA-val!

A természet mindig is remek gyógymódokat és megoldásokat tartogatott számunkra, és a SANA szintén ezen elvek mentén készíti lábápoló termékeit. A különlegességük abban rejlik, hogy természetes alapanyagokat és gyógynövényeket tartalmaznak, amelyek segítenek a lábad egészségének megőrzésében. Ebben a blogcikkben közelebbről megismerkedhetsz a gyógynövényekkel, amelyektől igazán hatásosak lesznek a SANA készítmények, továbbá bemutatjuk jótékony hatásaikat és érdekességeiket is.

Frissítő borsmenta

A borsmenta (Mentha piperita) egy aromás gyógynövény, amelyet hosszú évszázadok óta használnak különböző gyógyászati célokra. Ez a gyógynövény friss, mentolos illattal és hűsítő aromával rendelkezik, ennek köszönhetően széles körben használják élelmiszerek, italok, fogkrémek és szájvizek ízesítésére. Éppen ezért van jelen a legtöbb SANA termékben is hiszen hatékonyan segít fellépni a kellemetlen szagok ellen. A stimuláló hatása miatt a vérkeringés serkentésére is alkalmas. Ha szeretnéd kihasználni frissítő és hűsítő hatását, akkor próbáld ki a SANA lábápoló spray-t.

1. gyógynövény - frissítő borsmenta

Bőrvédő orvosi zsálya

2. gyógynövény - bőrvédő orvosi zsálya

Ez a gyógynövény nem csak a konyhában használatos, hanem rendkívül sokoldalúan alkalmazható a bőrápolásban is. Az orvosi zsálya rendelkezik antibakteriális és antimikrobiális hatásokkal, amelyek segítenek megvédeni a bőrt a káros baktériumok és mikroorganizmusok ellen. Emellett kondicionálja a bőrt, segít megőrizni annak egészséges és hidratált állapotát, éppen emiatt található meg hatékony lábkezelő krémjeinkben is, mint a SANA 3in1 lábápoló krémben, vagy a SANA sarokpuhító és bőrkeményedés elleni krémben.

Ezen kívül az orvosi zsálya izzadásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik, ezáltal frissességet biztosít a nap folyamán. Összehúzó hatása pedig segít csökkenteni a pórusok méretét, így javítva a bőr textúráját, megelőzve a faggyú túlzott termelődését.

Megújító orvosi körömvirág

Az orvosi körömvirág magas flavonoid tartalma miatt fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, így ideális választás bőrirritáció és viszketés enyhítésére. A gyógynövény támogatja az érképződést a szövetekben, így fokozza a vérkeringést és elősegíti a sebgyógyulást. Ezáltal a kezelt bőrfelületen javul az anyagcsere és a tápanyagellátás, hozzájárulva a bőr egészségének helyreállításához. Ez a csodanövény éppen ezen hatások miatt található meg a speciálisan cukorbetegeknek készült SANA lábápoló krém-ben.

További érdekesség, hogy az orvosi körömvirág antioxidáns és szabadgyök megkötő karotinoidokban gazdag, amelyek késleltetik a bőr öregedési folyamatait. Ezek a hatóanyagok védelmet nyújtanak a káros környezeti hatásokkal szemben, és segítenek megőrizni a bőr fiatalságát és rugalmasságát.

3. gyógynövény - Megújító orvosi körömvirág

Védő teafa

4. gyógynövény - Védő teafa

A teafa olajat az ausztrál őslakosok évszázadok óta használják gyógyító célokra. Ez az erőteljes gyógynövény számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik, amelyek kiválóak a gyulladásos bőrproblémák és más egészségügyi kérdések kezelésére.

A teafa képes csökkenteni a gyulladásos reakciókat kiváltó molekulák és kémiai mediátorok termelődését. Ezáltal segít csökkenteni a hajszálerek tágulását és a vérplazma kiáramlását a szövetekből. Emellett a teafa rendelkezik antivirális, antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal is. Ezért ideális választás a fertőzések, baktériumok és gombák okozta bőrproblémák kezelésére. Amennyiben hajlamos vagy az ilyen típusú bőrproblémákra, úgy javasoljuk, hogy próbáld ki a SANA gombaölő teafa olajat tartalmazó lábkezelő krémjét.

Tápláló avokádó

Az avokádó nem csak finom, hanem rendkívül jótékony hatással van a bőrre is. Gazdag Omega-3 zsírsavakban és vitaminokban, különösen az E-vitaminban. Ez az örökzöld hidratálja és puhítja a bőrt, valamint elősegíti a kollagén termelődését. A kollagén a bőr feszességéért felelős, ezért az avokádó segítséget nyújt a bőr rugalmasságának megőrzésében. Emellett ösztönzi a sejtek regenerációját, így segít a bőr megújulásában. Az avokádó előnyeit a SANA éjszakai lábápoló balzsam-ot alkalmazva használhatod ki, amely után nem marad zsíros bőrérzeted.

Az avokádó még egy további előnnyel is rendelkezik – természetes fényvédő tulajdonsággal bír. Bár nem helyettesíti a napvédő krémet, de segíthet a bőrt védeni a káros UV-sugaraktól.

5. gyógynövény - Tápláló avokádó

Vitaminbomba ginseng

6. gyógynövény - Vitaminbomba ginseng

A ginseng egy igazi vitaminbomba, gazdag A-, E-, B1-, B2-, B6-, B12- és C-vitaminban, valamint folsavban, mangánban, cinkben, olajokban, aminosavakban és rézben. Ez a rendkívül tápláló növény jelentős sejtmegújító, roboráló hatással rendelkezik, továbbá előnyösen hat a hormonháztartásra és a vérkeringésre. A SANA 4in1 lábfürdő ettől a gyógynövénytől kapja igazi erejét, hogy egy hosszú nap után új élettel töltse meg fáradt lábaidat.

A ginseng ezen felül egyensúlyban tartja a stresszhormonokat, erősítve ezzel a stressz elleni védekezőképességet és nyugtatva az idegeket. Serkentő hatása révén támogatja a munkavégzést, a szellemi tevékenységeket és a koncentrációt. Emellett erősíti és serkenti a szervezet működését, így sportolók is gyakran használják, amikor gyorsan szeretnének felépülni egy sérülésből. Csökkenti a koleszterinszintet, védelmet nyújt a szív- és érrendszer számára, valamint csökkenti a vércukorszintet is.

Ezek az összetevők csupán csak a fele azon gyógynövényeknek, amelyeket a SANA lábápoló termékeiben megtalálhatsz. A természetes alapanyagok és gyógynövények kombinációja különleges ápolást nyújt a lábaidnak, segítve a bőr egészségének megőrzését és a kellemes, friss érzést.

A következő részben megismerkedhetsz a többi csodálatos gyógynövénnyel, amelyek szintén hozzájárulnak a lábápolás teljességéhez.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Mindent a habkőről!

Az otthoni lábápolás széles körben kezd egyre népszerűbbé válni. Főként a járványhelyzet idején mutatott erős növekedést, amikor is otthonunkban voltunk kénytelenek megoldani a szépségápolás minden részletét. A habkő egy elterjedt módja lett a láb otthoni hámlasztásának, viszont sokan nem megfelelően használják. Blogcikkünkben összeszedtünk minden fontos dolgot, amit a habkőröl, és annak használatáról tudnod kell.

Tovább olvasom »

Miről árulkodnak a körmeink?

A körmeink állapota sokkal többet mond el az egészségünkről, mint azt elsőre gondolnánk. A körmök különféle elváltozásai különböző egészségügyi problémákra utalhatnak, legyen szó vitaminhiányról, fertőzésekről vagy komolyabb betegségekről. Ebben a cikkben áttekintjük, milyen jelekre érdemes figyelni, és ezek milyen problémákat jelezhetnek.

Tovább olvasom »