Talpreflexologia gyakorlat végzés női talpon

Talpreflexológiával az egészségedért!

A lábad az egyik legfontosabb testrészed, hiszen az egész testedet megtartja, de ezen felül az egészséged megőrzésében is kulcsfontosságú szerepet játszik. És hogy hogyan lehet hatással a talpad egész tested jólétére? A talpreflexológia segítségével, ami egy új lehetőséget adhat, hogy jobban érezd magad a bőrödben.

Mi is az a talpreflexológia?

A talpreflexológia egy ősi keleti gyógyászati módszer, melynek lényege a talpon található speciális zónák stimulálása, amellyel hatással lehetünk az egész testre. Alapja az a felismerés, hogy a talp egyfajta térkép, amelyen az egyes testrészek és szervek azonosíthatóak.

Célja a test energetikai egyensúlyának javítása és a test önregeneráló képességeinek serkentése. A reflexológia szerint a talpon található reflex pontok kapcsolatban állnak a test többi részével, és ezeknek a pontoknak a stimulálása javíthatja az adott testrész, szerv vagy rendszer működését.

A talpak egészségének fontossága

Egészséges talpak érdekébe kezdd egy lábfürdővel.

Sajnos lábunk a legelhanyagoltabb testrészünk, pedig fontos lenne, hogy megfelelő figyelmet fordítsunk ápolására és egészségére. Ez a részed felel tested stabilitásáért, állóképességedért, valamint az általános testi egészséged megőrzésében is fontos szerepet játszik. A lábápolás magában foglalja a talpak rendszeres tisztítását, hidratálását, a körömápolást, a bőr ápolását és a megfelelő cipőviselést is. Javasoljuk, hogy alakíts ki egy lábápolási rutint, ezzel tudatosan törődve az egyik legfontosabb testrészeddel, vagy kezdd egy kellemes lábfürdővel, és használd a SANA 4in1 lábfürdőt.

Milyen élettani hatásokban tud segíteni a talpreflexológia?

A talpreflex zónák stimulálása segíthet a test számos területének javításában. A terápia során az ujjak és a kéz speciális mozdulataival a meglelő pontokban serkenthetik az idegrendszert, a keringést és a belső szervek működését.

Stressz csökkentése
A talpon található idegvégződéseknek köszönhetően a talpamasszázs javíthatja az agyi endorfin és a szervezetben található más boldogsághormonok termelését, amelyek segítenek csökkenteni a stresszt és javítják a hangulatot.

Fájdalomcsillapítás
A terápia segíthet a fájdalom enyhítésében. Különösen hatásos lehet a fejfájás, az ízületi fájdalmak, az izomfeszültség és a menstruációs fájdalmak oldásában.

Rendszeres emésztés elősegítése
Az ujjak speciális mozdulatai serkentik a belek mozgását, ezzel hatást fejtve az emésztési folyamatokra. A terápia segít a székrekedés és a puffadás enyhítésében, és javítja az étvágyat.

Vérkeringés serkentése
A folyamat javítja az erek rugalmasságát, ezzel pedig javul az oxigénellátás és a méreganyagok is gyorsabban kitisztulnak. Ezt a hatást tovább tudod növelni azzal, ha a kezelésnél a SANA éjszakai lábápoló balzsamot használod, hiszen a citromfű, borsmenta, valamint eukaliptusz tartalma révén vérkeringés serkentő hatása van.

Immunrendszer erősítés
A talpreflexológia segíthet a testnek az immunrendszer megerősítésében, hogy ellenállóbb legyen a betegségekkel szemben. A megfelelő pontban lévő masszírozás segíthet a vírusok és baktériumok elleni küzdelemben. Ha éppen lábgombával küzdesz, akkor végezd el a kezelést akár napi kétszer is a SANA gombaölő teafa olajat tartalmazó lábkezelő krémmel, így pikk-pakk túl leszel rajta.

Talpreflexológia gyakorlat végzése éjszakai balzsammal.

Így csináld otthon

Természetesen az otthoni kezelés nem helyettesíti a szakember által végzett stimulálást, de a térkép segítségével te is gyakorolni tudod a folyamatot, ha éppen úgy érzed, szükséged lenne rá. Keresd meg a térképen azt a szervedet, amivel éppen problémád van, például stressz esetén a fejet, puffadásnál pedig a gyomrot, majd jólesően kezdd el nyomkodni és masszírozni a területet. A kényelmesebb masszírozás érdekében használd a SANA 3in1 lábápoló krémet.

Talpreflexológia diagramm

A talpreflex zónák stimulálása segíthet a test számos területének javításában. A terápia csökkenti a stresszt, javítja a vérkeringést, az emésztést és erősítheti az immunrendszert, valamint segít enyhíteni a fájdalmat. Az egészséges talpak és az állandó lábápolás kulcsfontosság, ha rendszeresen ápolod lábadat, akkor az egész testedre pozitív hatással lesz.

Jelenleg túlzsúfolt a napirended és nem tudsz kellő figyelmet fordítani a lábápolásra? Használd a SANA éjszakai lábápoló balzsamot, amit lefekvés előtt kell feldobnod talpaidra és reggel már élettel telibb lábakkal vághatsz neki a napnak!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

A SANA a cukorbetegekre is gondol!

Az egészség megőrzése és a betegségek kialakulásának megelőzése mindenki számára kulcsfontosságú, de még nagyobb jelentőséggel bír ez a cukorbetegséggel küzdők esetén. A diabétesz számos szövődménnyel járhat, beleértve a bőrproblémákat is. Szerencsére léteznek olyan speciálisan kifejlesztett termékek, mint például a SANA lábápoló krém cukorbetegeknek, amelyek alkalmasak ezen problémák hatékony kezelésére és megelőzésére.

Tovább olvasom »

Lábápolás testápolóval? Nem a legjobb választás.

Sokan hajlamosak testápolót használni a lábuk ápolására, azonban ez nem mindig a legjobb megoldás. A láb bőrének különleges igényei vannak, amelyekre a testápolók nem mindig megfelelőek. Blogcikkünkben most sorra vesszük azokat a szempontokat, amelyek kifejezetten a lábápoló termékek mellett szólnak. Nézzük, melyek ezek!

Tovább olvasom »

A lábápolás története: Az ősidőktől napjainkig

A lábápolás nem csupán a modern kor találmánya. Története messze, az ősidőkig nyúlik vissza, és az évezredek során változatos kultúrákban kapott különféle formákat. Az alábbiakban betekintést nyújtunk a lábápolás fejlődésébe, és megvizsgáljuk, hogy ez a gyakorlat hogyan alakult át az idők során.

Tovább olvasom »