Talpreflexologia gyakorlat végzés női talpon

Talpreflexológiával az egészségedért!

A lábad az egyik legfontosabb testrészed, hiszen az egész testedet megtartja, de ezen felül az egészséged megőrzésében is kulcsfontosságú szerepet játszik. És hogy hogyan lehet hatással a talpad egész tested jólétére? A talpreflexológia segítségével, ami egy új lehetőséget adhat, hogy jobban érezd magad a bőrödben.

Mi is az a talpreflexológia?

A talpreflexológia egy ősi keleti gyógyászati módszer, melynek lényege a talpon található speciális zónák stimulálása, amellyel hatással lehetünk az egész testre. Alapja az a felismerés, hogy a talp egyfajta térkép, amelyen az egyes testrészek és szervek azonosíthatóak.

Célja a test energetikai egyensúlyának javítása és a test önregeneráló képességeinek serkentése. A reflexológia szerint a talpon található reflex pontok kapcsolatban állnak a test többi részével, és ezeknek a pontoknak a stimulálása javíthatja az adott testrész, szerv vagy rendszer működését.

A talpak egészségének fontossága

Egészséges talpak érdekébe kezdd egy lábfürdővel.

Sajnos lábunk a legelhanyagoltabb testrészünk, pedig fontos lenne, hogy megfelelő figyelmet fordítsunk ápolására és egészségére. Ez a részed felel tested stabilitásáért, állóképességedért, valamint az általános testi egészséged megőrzésében is fontos szerepet játszik. A lábápolás magában foglalja a talpak rendszeres tisztítását, hidratálását, a körömápolást, a bőr ápolását és a megfelelő cipőviselést is. Javasoljuk, hogy alakíts ki egy lábápolási rutint, ezzel tudatosan törődve az egyik legfontosabb testrészeddel, vagy kezdd egy kellemes lábfürdővel, és használd a SANA 4in1 lábfürdőt.

Milyen élettani hatásokban tud segíteni a talpreflexológia?

A talpreflex zónák stimulálása segíthet a test számos területének javításában. A terápia során az ujjak és a kéz speciális mozdulataival a meglelő pontokban serkenthetik az idegrendszert, a keringést és a belső szervek működését.

Stressz csökkentése
A talpon található idegvégződéseknek köszönhetően a talpamasszázs javíthatja az agyi endorfin és a szervezetben található más boldogsághormonok termelését, amelyek segítenek csökkenteni a stresszt és javítják a hangulatot.

Fájdalomcsillapítás
A terápia segíthet a fájdalom enyhítésében. Különösen hatásos lehet a fejfájás, az ízületi fájdalmak, az izomfeszültség és a menstruációs fájdalmak oldásában.

Rendszeres emésztés elősegítése
Az ujjak speciális mozdulatai serkentik a belek mozgását, ezzel hatást fejtve az emésztési folyamatokra. A terápia segít a székrekedés és a puffadás enyhítésében, és javítja az étvágyat.

Vérkeringés serkentése
A folyamat javítja az erek rugalmasságát, ezzel pedig javul az oxigénellátás és a méreganyagok is gyorsabban kitisztulnak. Ezt a hatást tovább tudod növelni azzal, ha a kezelésnél a SANA éjszakai lábápoló balzsamot használod, hiszen a citromfű, borsmenta, valamint eukaliptusz tartalma révén vérkeringés serkentő hatása van.

Immunrendszer erősítés
A talpreflexológia segíthet a testnek az immunrendszer megerősítésében, hogy ellenállóbb legyen a betegségekkel szemben. A megfelelő pontban lévő masszírozás segíthet a vírusok és baktériumok elleni küzdelemben. Ha éppen lábgombával küzdesz, akkor végezd el a kezelést akár napi kétszer is a SANA gombaölő teafa olajat tartalmazó lábkezelő krémmel, így pikk-pakk túl leszel rajta.

Talpreflexológia gyakorlat végzése éjszakai balzsammal.

Így csináld otthon

Természetesen az otthoni kezelés nem helyettesíti a szakember által végzett stimulálást, de a térkép segítségével te is gyakorolni tudod a folyamatot, ha éppen úgy érzed, szükséged lenne rá. Keresd meg a térképen azt a szervedet, amivel éppen problémád van, például stressz esetén a fejet, puffadásnál pedig a gyomrot, majd jólesően kezdd el nyomkodni és masszírozni a területet. A kényelmesebb masszírozás érdekében használd a SANA 3in1 lábápoló krémet.

Talpreflexológia diagramm

A talpreflex zónák stimulálása segíthet a test számos területének javításában. A terápia csökkenti a stresszt, javítja a vérkeringést, az emésztést és erősítheti az immunrendszert, valamint segít enyhíteni a fájdalmat. Az egészséges talpak és az állandó lábápolás kulcsfontosság, ha rendszeresen ápolod lábadat, akkor az egész testedre pozitív hatással lesz.

Jelenleg túlzsúfolt a napirended és nem tudsz kellő figyelmet fordítani a lábápolásra? Használd a SANA éjszakai lábápoló balzsamot, amit lefekvés előtt kell feldobnod talpaidra és reggel már élettel telibb lábakkal vághatsz neki a napnak!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nem mindennapi lábápolás a mindennapok lépéseihez!

A lábápolási rutin még nem annyira kialakult, rutinszerű művelet a mindennapokban, mint például a fogmosás vagy az arcápolási rutin. Sokan egy egyszerű lábkrémmel szeretnék letudni a mindennapi lábápolást, ez azonban ma már nem elegendő. Termékkínálatunkban minden napszakra és több problémára is találsz termékeket. Most abban segítünk, hogy melyik SANA lábápoló terméket mikor és kinek javasolt használnia.

Tovább olvasom »
Gumicsizmában pocsolyában ugráló kislány

Gumicsizmában esőben is szép az élet!

Az ősz beköszöntével az esős idő is megérkezett. Sokan ilyenkor gumicsizmát húznak, hiszen azzal könnyen elkerülhető, hogy a zokni és harisnya vizes legyen, azonban van néhány szabály, amelyet gumicsizma viseléskor is érdemes betartani, hogy lábunk szép és ápolt maradjon. Minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk.

Tovább olvasom »

Mindent a vízhólyagról!

Életed során minimum egyszer biztosan találkozol vízhólyaggal. Habár ez egy nagyon apró elváltozás, sokszor mégis több napra megkeserítheti a mindennapjaidat, így jó, ha tudod mi ez pontosan, és mit tehetsz ellene.

Tovább olvasom »