Mindent a habkőről!

Az otthoni lábápolás széles körben kezd egyre népszerűbbé válni. Főként a járványhelyzet idején mutatott erős növekedést, amikor is otthonunkban voltunk kénytelenek megoldani a szépségápolás minden részletét. A habkő egy elterjedt módja lett a láb otthoni hámlasztásának, viszont sokan nem megfelelően használják. Blogcikkünkben összeszedtünk minden fontos dolgot, amit a habkőröl, és annak használatáról tudnod kell.

Mi is az a habkő?

A habkő egy természetes anyag, ami a láva és a víz találkozásakor keletkezik. Sokféle méretben és alakzatban kapható, és számos felhasználási módja is fellelhető. Azonban mi most a lábápolásban betöltött szerepét taglaljuk. A habkövet nem szabad használni olyan területeken, ahol vékonyabb a bőrünk, kifejezetten az elhalt, megvastagodott bőr eltávolítására alkalmas, mint például a sarkakon kialakuló bőrkeményedés.

Hogyan kell használni?

A habkő biztonságos használatának több lépése is van. Nézzük melyek ezek! Először is áztasd be jól a lábaidat, hogy hatékonyan tudd eltávolítani az elhalt hámsejteket. Töröld szárazra a lábad és a vizes habkövet nyomd az érintett területre, majd körkörös mozdulatokkal dörzsöld, ameddig a száraz bőr el nem tűnik. Ezután nincs más dolgod, mint leöblíteni a lábadat és bekenni hidratáló krémmel, hogy megőrizd a lábad puhaságát. A SANA 3in1 lábápolója erre egy tökéletes megoldás.

A habkő használatának veszélyei

Habár a habkő használata alapvetően egy biztonságos dolog, jó, ha tisztában vagy vele, milyen esetleges veszélyekkel járhat. A legfontosabb szabály, hogy mindig alaposan tisztítsd meg a követ használat után. Ha ezt nem teszed meg, akkor elkezdenek szaporodni rajta a baktériumok, amelyeket a bőrödbe juttathatsz a legközelebbi pedikűrözés során.

Fennáll a veszélye a habkőégésnek is, ha nem vagy óvatos. Habkőégésnek nevezzük azt, amikor túlzásba visszük a kő használatát és túl sok bőrt távolítunk el vele. Ilyenkor a bőr érzékeny lesz, ami fájdalmat okozhat járás közben. Kerüld el a vékony bőrt, mert a habkő sérüléseket, karcolásokat okozhat rajta. Ilyen területek például a lábfej és a lábujjak.

Betegségben szenvedsz? Légy óvatos a habkővel!

Vannak esetek, amikor teljesen mellőzni kell a habkő használatát a pedikűr, vagy a szimpla lábápolás során. Ilyen például, hogyha vérhígító készítményeket szedsz, cukorbetegségben szenvedsz, vagy pedig rossz a vérkeringésed. Ennek oka, hogy a betegségek lévén könnyebben sérül a bőröd, nehezebben tudod elállítania  vérzést, és még a fertőzésekre is fogékonyabb lehetsz. Ha idegkárosodásod, vagy végtagzsibbadásod van, akkor szintén érdemes nagyon óvatosnak lenned a habkő használatával, ugyanis ezek eredményeként kevésbé érzed a dörzsölés erősségét, amely a korábban említett habkőégéshez vezethet.

A SANA megkönnyíti az otthoni lábápolást. Válaszd a gyógynövények erejét és élvezd a puha, ápolt lábak nyújtotta szabadságot!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Miről árulkodnak a körmeink?

A körmeink állapota sokkal többet mond el az egészségünkről, mint azt elsőre gondolnánk. A körmök különféle elváltozásai különböző egészségügyi problémákra utalhatnak, legyen szó vitaminhiányról, fertőzésekről vagy komolyabb betegségekről. Ebben a cikkben áttekintjük, milyen jelekre érdemes figyelni, és ezek milyen problémákat jelezhetnek.

Tovább olvasom »

A SANA a cukorbetegekre is gondol!

Az egészség megőrzése és a betegségek kialakulásának megelőzése mindenki számára kulcsfontosságú, de még nagyobb jelentőséggel bír ez a cukorbetegséggel küzdők esetén. A diabétesz számos szövődménnyel járhat, beleértve a bőrproblémákat is. Szerencsére léteznek olyan speciálisan kifejlesztett termékek, mint például a SANA lábápoló krém cukorbetegeknek, amelyek alkalmasak ezen problémák hatékony kezelésére és megelőzésére.

Tovább olvasom »