Lábápolás testápolóval? Nem a legjobb választás.

Sokan hajlamosak testápolót használni a lábuk ápolására, azonban ez nem mindig a legjobb megoldás. A láb bőrének különleges igényei vannak, amelyekre a testápolók nem mindig megfelelőek. Blogcikkünkben most sorra vesszük azokat a szempontokat, amelyek kifejezetten a lábápoló termékek mellett szólnak. Nézzük, melyek ezek!

A talp bőrének sajátosságai: Verejték- és faggyúmirigyek

A talpakon és tenyereken találhatók meg legsűrűbben a verejtékmirigyek, míg faggyúmirigyek ezen a területen teljesen hiányoznak. Ez azért fontos, mert a talpak hőháztartásának szabályozásában a verejtékmirigyek kulcsfontosságú szerepet játszanak, ugyanakkor a faggyúmirigyek hiánya miatt a talpak nem termelnek természetes zsírréteget, amely megvédené a bőrt a kiszáradástól.

A talpak cipelik a test teljes súlyát, így rendkívül nagy igénybevételnek vannak kitéve. Gyakran zárt cipőben vagy rosszul szellőző zokniban töltjük a nap nagy részét, ami még tovább növeli a láb izzadását és a bőr felpuhulását. Ez kedvező környezetet teremt a gombák és baktériumok elszaporodásához.

Térjünk rá, hogy miért nem alkalmas a testápoló lábápolásra!

Rossz felszívódás és szellőzés

A testápolók általában zsíros állagúak, ami nem ideális a talpon, mivel nehezen szívódnak fel és akadályozzák a bőr természetes szellőzését. Ez fokozhatja a láb izzadását, különösen műszálas zokni viselése esetén, ami tovább ronthatja a bőr állapotát.

Nem megfelelő hatóanyagok

A testápolók fő feladata a bőr nedvességtartalmának pótlása, ami a test, az arc és a kéz bőrére optimalizált. A talpak esetében azonban nem a kiszáradás, hanem a túlzott verejtékezés jelenti a fő problémát. Ezért a legjobb lábápolók izzadáscsökkentő és bőrpuhító összetevőket tartalmaznak, míg a testápolókban ezek nem találhatóak.

A megfelelő lábápoló kiválasztása

A megfelelő lábápolók könnyű, nem zsíros állagúak, és olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek csökkentik az izzadást és puhítják a bőrt. Ezek a krémek segítenek fenntartani a talpak egészséges állapotát, megakadályozva a túlzott izzadást és a bőrkeményedések kialakulását.

A SANA lábápolói pont ezen anatómiai szempontokat figyelembe véve kerültek kifejlesztésre. Ezek a termékek a gyógynövények erejével hatnak és veszik kezelésbe a fáradt, megviselt talpakat. Használatuk egyszerű és könnyű, a gyors felszívódásnak köszönhetően pedig nem gátol meg a mindennapi tevékenységek végzésében sem. Válogass a SANA termékei közül és hidd el, lábaid megköszönik majd!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Mindent a habkőről!

Az otthoni lábápolás széles körben kezd egyre népszerűbbé válni. Főként a járványhelyzet idején mutatott erős növekedést, amikor is otthonunkban voltunk kénytelenek megoldani a szépségápolás minden részletét. A habkő egy elterjedt módja lett a láb otthoni hámlasztásának, viszont sokan nem megfelelően használják. Blogcikkünkben összeszedtünk minden fontos dolgot, amit a habkőröl, és annak használatáról tudnod kell.

Tovább olvasom »

Miről árulkodnak a körmeink?

A körmeink állapota sokkal többet mond el az egészségünkről, mint azt elsőre gondolnánk. A körmök különféle elváltozásai különböző egészségügyi problémákra utalhatnak, legyen szó vitaminhiányról, fertőzésekről vagy komolyabb betegségekről. Ebben a cikkben áttekintjük, milyen jelekre érdemes figyelni, és ezek milyen problémákat jelezhetnek.

Tovább olvasom »