gyógynövények

A gyógynövények ereje a lábápolásban!

A gyógynövények ereje több ezer éve ismert és használt a világ minden táján. A természet adta ajándékokat bőrünk egészségének megőrzésében is felhasználjuk, hiszen számos gyógyító és ápoló hatással rendelkeznek. A SANA termékek egyik fő ereje is a természetben rejlő gyógynövényekben található. Ismerd meg következő 6 gyógynövényt, mely igazán hatékonnyá teszi a SANA készítményeket.

Gyengéd Aloe Vera

Mindenki hallott már az Aloe Vera-ról, de vajon tényleg tudjuk-e, hogy miért olyan értékes ez a csodálatos gyógynövény? Az Aloe Vera rendkívül sokrétű, mely közel 200 féle jótékony hatóanyaggal rendelkezik. Többek között A, C és E vitaminokat, antioxidáns vegyületeket, ásványi anyagokat, aminosavakat és enzimeket tartalmaz. Ez a gazdag tápanyagtartalom teszi az Aloe Vera-t olyan sokoldalúvá és hatékonnyá a bőrápolásban.

A bőrápolásban az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy képes megnyugtatni és táplálni a száraz bőrt. De az Aloe Vera nem csak hidratál, hanem serkenti a sebgyógyulást is. Ezáltal rendkívül hatékony lehet égési sérülések, horzsolások, napégés és egyéb bőrirritációk kezelésében. Egy hosszú nap után, amikor a lábunk fáradt és igénybevett, az Aloe Vera-t tartalmazó SANA 4in1 lábfürdő segíthet regenerálni a bőrt és enyhíteni a fájdalmat.

alovera_gyógynövény

Gyógyító Rozmaring

rozmaring_gyógynövény

A rozmaring rendelkezik gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal is, amelyek ideálisak az izom- és ízületi fájdalmak enyhítésére. Emellett serkenti a vérkeringést, ami javítja a bőr tápanyagellátását és segít megőrizni annak egészségét. Éppen ezen tulajdonsága miatt található meg a SANA lábápoló spray-ben is, így talpad mindig friss maradhat.

De ez még nem minden! A rozmaring rendkívül hatékonyan lassítja a sejtöregedést, így segít megőrizni a bőr fiatalos megjelenését és csökkenti a ráncok és finom vonalak megjelenését.

Kímélő Kamilla

Az évezredek óta használt gyógynövény kiváló választás a bőrproblémák kezelésére. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai révén hatékonyan enyhíti a pattanások, kiütések és más bőrirritációk tüneteit. A kamilla segít megnyugtatni a bőrt, csökkenti a gyulladást és elősegíti a gyógyulást. Nem véletlen, hogy a SANA cukorbetegeknek készült lábápoló krémjében is megtalálható, ennek köszönhetően pedig alkalmas a cukorbetegek kéz- és lábproblémáinak kezelésére és az esetleges fertőzések megelőzésére.

További érdekesség, hogy a kamilla késlelteti a bőr természetes öregedési folyamatait, segít megőrizni a bőr fiatalos megjelenését és rugalmasságát. Gombaellenes és antibakteriális hatásokkal is rendelkezik, ezért ideális választás a különböző bőrfertőzések kezelésére.

kamilla_gyógynövény

Energizáló Citromfű

citromfű_gyógynövény

Ez a növény görcsoldó és antidepresszáns tulajdonságokkal bír, valamint finom aromája elősegíti az érzelmi egyensúlyt is. A citromfű illata segít ellazulni azáltal, hogy nyugtatja az idegeket, ami ideális lehet a stresszes napok lezárásához. De nem csak ennyi, a citromfű jótékony hatással van a bőr egészségére is, ami különösen fontos a lábápolásban.

A citromfű javítja a vérkeringést, és enyhíti az izomgörcsöket, ficamokat, fájdalmakat. Ha hosszú nap után fáradtak és feszültek a lábaid, a citromfüves lábfürdő segíthet enyhíteni a kellemetlenségeket.

Élénkítő Eukaliptusz

Az eukaliptusz híres a köhögés elleni hatásáról, hiszen erős illata meglazítja a légutak nyálkahártyáit, így orrdugulás esetén is hatásos. Bár a lábápolásban nem köhögés elleni szerként használjuk, de az erős illatú eukaliptuszolaj még a legfáradtabb lábakat is felébreszti, éppen ezért az egyik fő összetevője a SANA éjszakai lábápolóbalzsamnak.

Az eukaliptusz segít leküzdeni a gyulladást is, ezért kisebb sérülések kezelésére is használható otthoni gyógymódként. Az izom- és ízületi fájdalmakat is enyhíti, ami rendkívül hasznos lehet azok számára, akik hátfájástól szenvednek, vagy akik ízületi, esetleg izomsérülésből épülnek fel.

eukaliptusz_gyógynövény

Tisztító Izsóp

izsóp_gyógynövény

Ennek a növénynek az ereje abban rejlik, hogy természetes antibiotikum-szerű hatással rendelkezik, ami képes megőrizni a bőr frissességét és tisztaságát. De vajon miért olyan fontos az izsóp a lábápolásban?

Az izsóp fertőtlenítő és antibiotikum-szerű hatása miatt kiváló bőrnyugtató szer. Segít megőrizni a bőr frissességét és tisztaságát, miközben tonizál és pórusösszehúzó hatású. Az izsópolaj a bőrt frissé és tisztává teszi, ami kulcsfontosságú az egészséges lábak számára. Ha izzadósak a lábaid, akkor mindenképpen szerezd be az izsópot tartalmazó SANA lábhintőport, így frissek és szárazak maradnak talpaid.

Az izsóp meleg és édesen kámforszerű illata az elme tisztításáról és az idegek nyugtatásáról is ismert. Különféle külsőleges alkalmazásokban is hasznos, fürdőkben használva fertőtlenít, míg zúzódások, vágások és ekcéma esetén borogatásként is alkalmazható.

És mindez csupán a fele azon gyógynövényeknek, amelyeket a SANA lábápoló termékeiben megtalálhatsz. Ismerd meg a további 6 csodaszert ebből a blogcikkből.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Mindent a habkőről!

Az otthoni lábápolás széles körben kezd egyre népszerűbbé válni. Főként a járványhelyzet idején mutatott erős növekedést, amikor is otthonunkban voltunk kénytelenek megoldani a szépségápolás minden részletét. A habkő egy elterjedt módja lett a láb otthoni hámlasztásának, viszont sokan nem megfelelően használják. Blogcikkünkben összeszedtünk minden fontos dolgot, amit a habkőröl, és annak használatáról tudnod kell.

Tovább olvasom »

Miről árulkodnak a körmeink?

A körmeink állapota sokkal többet mond el az egészségünkről, mint azt elsőre gondolnánk. A körmök különféle elváltozásai különböző egészségügyi problémákra utalhatnak, legyen szó vitaminhiányról, fertőzésekről vagy komolyabb betegségekről. Ebben a cikkben áttekintjük, milyen jelekre érdemes figyelni, és ezek milyen problémákat jelezhetnek.

Tovább olvasom »