bőrkeményedés

Könnyebb lépések bőrkeményedés nélkül!

Tudjuk, hogy milyen bosszantó tud lenni a nyár közepén kialakult bőrkeményedés. Ne izgulj, van megoldás! Cikkünkből megtudhatod, mitől keletkezhet bőrkeményedés, mik lehetnek az okai, és mutatunk pár praktikát, hogyan tudod őket eltüntetni.

A bőrkeményedés lehetséges okai

CUKORBETEGSÉG: Hosszabb ideje fennálló 1-es vagy 2-es típusú cukorbetegség és rossz anyagcsere folyamatoknál nagy eséllyel alakul ki cukorbetegség. A Sana lábápoló krém cukorbetegeknek termékünket pont ezért fejlesztettük ki!

SPORTOLÁS: Ilyenkor sokkal intenzívebb a mozgás, ami a lábunknak is megterhelőbb. Ha pedig például a kislábujjadat dörzsöli a cipő, akkor a bőröd védőmechanizmusként egy védőréteget képez, ami maga a bőrkemlnyedés.

NEDVES, VIZES CIPŐ HORDÁSA: Soha ne indulj útnak ha nedves vagy vizes a cipőd! Nem csak bőrkeményedést, de még lábgombát is hamarabb szerezhetsz vele!

LÁBIZZADÁS: Azért, hogy hatékonyan tegyél a lábizzadás ellen, használj speciális, erre a célra fejlesztett terméket, mint például a Sana lábizzadás elleni spray.

LÚDTALP, BOKASÜLLYEDÉS: Ilyenkor a testsúly nem arányosan oszlik el, így a lábad egyes részei nagyobb terhelést kapnak, és esélyes, hogy bőrkeményedés alakul ki. 

KEVÉS VÍZ FOGYASZTÁSA: Az emberi szervezet 75%-át víz alkotja. Ha pedig folyamatosan dehidratált állapotban vagy, akkor a tested elsődlegesen a bőrtől veszi el a nedvességet, ami bőrszárazsághoz, majd bőkeményedéshez vezet.

TÚL SZŰK CIPŐ: A nem jól kiválasztott, kényelmetlen cipők a bőrkeményedések egyik legnépszerűbb okozói. Az okozott hosszadalmas fájdalamkról már nem is beszélve. A kialakult bőrkeményedés akár még gerincproblámákhoz vezethet, mert egy idő után, kihatással lesz a talpadban található idegekre. Ez akár olyan fájdalmas is lehet, ami a járásod megváltoztatásához is vezethet, mivel ösztönösen is próbálod elkerülni a fájó mozdulatokat.

TÚLSÚLY: A többlet testsúlynak számos oka lehet, az viszont biztos, hogy előbb-utóbb bőrkeményedést fog okozni. Főleg abban az esetben, ha rövid időn belül ugrott fel pár kiló. Ilyen helyzet példéul a várandósság is hiszen hónpról-hónapra a baba fejlődésével gyarapodik a testsúlyod, és fokozatosan nagyobb nyomás nehezedik a testedre, így a lábaidra is. 

Bevált praktikák bőrkeményedés ellen

1. Kamillateás lábfürdő: Melegítes fel vizet, majd öntsd ki egy lavórba, és 15-20 percig lazulj el, miközben áztatod lábaidat. A vízbe tegyél kamillateát, ami megnyugtat kívül belül.  Ezt kár heti rendszerességgel megismételheted, hogy még jobb legyen az eredmény.

2. Reszelés: Miután jól kiázott a lábad a lábfürdőben, használj talpreszelőt, amivel eltávolítod a felesleges szaruréteget a talpadról és a sarkadól. Ilyen például a Sana Pedi talpreszelő készülék. Ne ijedj meg, ha az első alkalom után még nem látszódik az eredmény. használd napi rendszerességgel fürdés vagy zuhanyzás után.

3. Szódabikarbónás pakolás: Egy tálban keverj össze 3-4 kanál szódabikarbónát és 2-3 csepp citromlevet. Az így kapott krémet dörzsöld be a talpadba, és hagyd hatni pár percig. Ez a praktika is hatékony a bőrkeményedés ellen, és puhává varászolj a talpadat. 

Tipp: A Sana Pedi talpreszelő készülék rendszeres használatával könnyedén és biztonságosan eltávolíthatod a felesleges bőrréteget!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Mindent a habkőről!

Az otthoni lábápolás széles körben kezd egyre népszerűbbé válni. Főként a járványhelyzet idején mutatott erős növekedést, amikor is otthonunkban voltunk kénytelenek megoldani a szépségápolás minden részletét. A habkő egy elterjedt módja lett a láb otthoni hámlasztásának, viszont sokan nem megfelelően használják. Blogcikkünkben összeszedtünk minden fontos dolgot, amit a habkőröl, és annak használatáról tudnod kell.

Tovább olvasom »

Miről árulkodnak a körmeink?

A körmeink állapota sokkal többet mond el az egészségünkről, mint azt elsőre gondolnánk. A körmök különféle elváltozásai különböző egészségügyi problémákra utalhatnak, legyen szó vitaminhiányról, fertőzésekről vagy komolyabb betegségekről. Ebben a cikkben áttekintjük, milyen jelekre érdemes figyelni, és ezek milyen problémákat jelezhetnek.

Tovább olvasom »