Természetes megoldás a lábgomba ellen

Viszkető, hámló lábak, kellemetlen szag… Ezek bizony a lábgomba jelei is lehetnek! Ahelyett, hogy tabuként kezeled, tehetsz ellene, ráadásul egy természetes „csodaszerrel”: a teafaolajjal.

Mi a teafaolaj?

A teafaolaj az Ausztráliában őshonos teafa (latin nevén Melaleuca alternifolia) leveleiből préselt, sárgás színű, jellegzetes illatú, sokoldalú illóolaj, melyet a 20. század második felétől használnak világszerte.

Közel 100 olyan vegyületet tartalmaz, melyek gyógyító hatással bírhatnak. Bár tudományos tényekkel nincs alátámasztva a teafaolaj jótékony hatása, mégis szuperül működik a gyakorlatban, és rendkívül széles körben alkalmazható:

  • – pattanások és aknék kezelésére
  • – herpesz, szemölcsök és gomba ellen
  • – ekcéma és pikkelysömör ellen
  • – korpásodás ellen
  • – rovarcsípés esetén
  • – izomláz, -fájdalom, -görcs esetén
  • – fogínygyulladás esetén
  • – torokfájáskor
  • – stressz és szorongás ellen
teafaolaj

Sőt, a háztartási és személyes higiéniai termékeknek is lehet fontos összetevője, például dezodorokban szagsemlegesítőként, fogkrémekben baktériumölő és bőrnyugtató hatása miatt, vagy tisztítószerként és penészölőként a háztartásban.

De óvatosnak kell lenni vele, mert nagyon erős illóolaj, és az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki, továbbá lenyelve mérgező hatású. Emiatt a kozmetikai iparban kisebb koncentrációban alkalmazzák, a 100%-os teafaolaj csak körömgomba esetén ajánlott.

Lábgomba esetén így használd a teafaolajat!

A teafaolaj az egyik leghatékonyabb természetes szer a bőr- és körömgomba kezelésében, ugyanis baktérium- és gombaölő hatással bír, és enyhíti a viszketést is. Gombásodásra hajlamos láb esetén a teafaolajos lábfürdő sokat segíthet.

Cseppents egy evőkanál sóra 10-20 csepp teafaolajat, és keverd el nagyjából 3 liter langyos vízben, és kb. negyedóráig áztasd benne a lábaidat.

Teafaolajos lábkezelőkkel a lábgomba ellen

Természetesen nem csak lábfürdővel tehetsz a gomba ellen. Az erre a célra kifejlesztett termékek széles skálája is rendelkezésedre áll, és persze saját magadnak is elkészítheted a lábápolódat.

Ha a házi megoldásra szavazol, itt egy recept a saját lábgomba elleni spray-dhez: 1/2 dl almaecetbe csepegtess 15-15 csepp eukaliptusz és levendula illóolajat, valamint 20 csepp teafa illóolajat, keverd el, majd hígítsd 1,5 dl tiszta vízzel. Szórófejes üveggel könnyen használhatod.

Amennyiben inkább kész megoldást szeretnél, a mi ajánlatunk a Sana lábkezelő krém gombaölő teafaolajjal termékünk. Ez a krém növényi hatóanyagokban gazdag, hatékonyan védi, ápolja és puhítja a bőrt. Az általános napi lábápolás mellett a teafaolajnak köszönhetően antibakteriális hatású és segít megszüntetni a különböző bőrproblémákat.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Mindent a habkőről!

Az otthoni lábápolás széles körben kezd egyre népszerűbbé válni. Főként a járványhelyzet idején mutatott erős növekedést, amikor is otthonunkban voltunk kénytelenek megoldani a szépségápolás minden részletét. A habkő egy elterjedt módja lett a láb otthoni hámlasztásának, viszont sokan nem megfelelően használják. Blogcikkünkben összeszedtünk minden fontos dolgot, amit a habkőröl, és annak használatáról tudnod kell.

Tovább olvasom »

Miről árulkodnak a körmeink?

A körmeink állapota sokkal többet mond el az egészségünkről, mint azt elsőre gondolnánk. A körmök különféle elváltozásai különböző egészségügyi problémákra utalhatnak, legyen szó vitaminhiányról, fertőzésekről vagy komolyabb betegségekről. Ebben a cikkben áttekintjük, milyen jelekre érdemes figyelni, és ezek milyen problémákat jelezhetnek.

Tovább olvasom »