Tiszta eszközökkel tiszta lábápolás!

A vonzó lábak és megfelelő lábhigiénia kulcsa a lábápolás. A pedikűrt bízhatod profi szakemberre, de ha saját magad végzed a lábápolási rutint, elengedhetetlen, hogy tisztán tartsd az eszközeidet. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a témában.

Miért fontos a lábápoló eszközök tisztántartása?

A nem megfelelően tisztított használati tárgyaink rengeteg gondot okozhatnak, ami különösen igaz a fürdőszobai eszközökre, így a lábápolási kellékeinkre is.

Mivel ezeket az eszközöket a lábak bőrén és a körmökön használod, tisztításuk és fertőtlenítésük elhanyagolásával a kórokozók elszaporodását kockáztatjuk, melyek újbóli használatkor komoly fertőzésveszélyt jelentenek. Emiatt kiemelten fontos a megelőzés, melyet lábápoló eszközeink tisztántartásával biztosíthatunk.

Reszelők tisztítása

A lábápolás egyik alapkelléke egy jó sarokreszelő. Választhatsz hagyományosat, vagy elektromosat, de bármelyikre is szavazol, fordíts nagy figyelmet a tisztítására, fertőtlenítésére! Gyakori használat mellett 2-3 havonta cseréld le a reszelőt, vagy a reszelőfejet.

Ha elektromos sarokreszelőd van, minden használat után vedd le a reszelőfejet és mosd meg langyos, szappanos vízben. Ezt követően fújd be alkohollal, vagy eszközfertőtlenítő spray-vel, majd száradás után visszarakhatod a dobozába. Ha még nincs ilyen eszközöd, de szeretnél, van egy tuti tippünk!

Amennyiben a hagyományos reszelőt részesíted előnyben, lehetőleg olyat válassz, aminek a reszelőfeje leszedhető (üríthető). A tisztításhoz használj langyos, szappanos vizet és egy finom sörtéjű kefével dörzsöld át a reszelő felületet. Ezután kb. 10 percig áztasd alkoholban, majd töröld szárazra.

Körömápolók tisztítása

A sarokreszelő mellett a körömreszelő tisztításáról se feledkezz meg! Ha papírbevonatos reszelőt használsz, kizárólag permetezéssel tudod fertőtleníteni spray-vel, hiszen ha víz éri, a papír leválik, és mehet a kukába. Műanyagbevonatos vagy fém körömreszelő esetén egy egyszerű kefével és szappanos vízzel könnyen megtisztíthatod, majd beáztathatod alkoholba, vagy le is fújhatod fertőtlenítő spay-vel.

A körmeid ápolásához használt bőrfeltoló, körömcsipesz, köröm- és bőrvágó olló tisztítását és fertőtlenítését se spórold meg! Minden alkalommal miután használtad az adott eszközt, itass át egy vattát alkohollal vagy fertőtlenítővel, és alaposan töröld át. Pár hetente érdemes kicsit hosszabb időre, kb. 10 percre alkoholba áztatni ezeket a körömápoló eszközöket.

Tipp: A fertőtlenítéshez használj BradoLife fertőtlenítő spray-t, rendeld meg ide kattintva.

Tedd a lábápolási rutinod részévé az eszközeid tisztítását is! Ha betartod ezeket az egyszerű szabályokat, tiszta eszközeiddel szuper eredményeket érhetsz el.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Mindent a habkőről!

Az otthoni lábápolás széles körben kezd egyre népszerűbbé válni. Főként a járványhelyzet idején mutatott erős növekedést, amikor is otthonunkban voltunk kénytelenek megoldani a szépségápolás minden részletét. A habkő egy elterjedt módja lett a láb otthoni hámlasztásának, viszont sokan nem megfelelően használják. Blogcikkünkben összeszedtünk minden fontos dolgot, amit a habkőröl, és annak használatáról tudnod kell.

Tovább olvasom »

Miről árulkodnak a körmeink?

A körmeink állapota sokkal többet mond el az egészségünkről, mint azt elsőre gondolnánk. A körmök különféle elváltozásai különböző egészségügyi problémákra utalhatnak, legyen szó vitaminhiányról, fertőzésekről vagy komolyabb betegségekről. Ebben a cikkben áttekintjük, milyen jelekre érdemes figyelni, és ezek milyen problémákat jelezhetnek.

Tovább olvasom »