Lábápolási tippek az őszi napokra

Ahogy egyre hidegebb lesz az idő, a nyári cipellők fokozatosan mélyebbre és mélyebbre kerülnek a cipős szekrényben. Sokszor ezzel egy időben a lábak ápolása is ugyanilyen ütemben szorul háttérbe, hiszen „már úgy sem látja senki”, gondolhatod magadban!

A hűvösebb idő beköszöntével azonban, a lábápolásra sokkal inkább érdemes odafigyelnünk, ugyanis az egész napra cipőbe zárt láb, nem tud olyan könnyen szellőzni, mint nyáron a papucsban vagy a szandálban. Ebből adódóan lábizzadás, bőrgomba, és körömgomba is kialakulhat. Mindezek mellett talán a leggyakoribb ellenség, a bőrkeményedés is megjelenik. Azonban semmi pánik, mert mindenre van megoldás! Ezek a lábápolási tippek segítenek, hogy mit tehetsz lábaidért!

Így ápold lábaid a hűvösebb időben:

Mindig 100% pamutból készült zoknit viselj! 

Ez a legjobb megoldás, így a lábaid megfelelően tudnak szellőzni.

Figyelj oda a cipőméretre!

Nem gondolnád, de nagyon is számít, hogy megfelelő méretű legyen a lábbelid. A túl kicsi cipő elnyomhatja, a túl nagy pedig bőrkeményedést okozhat, hiszen a lábaid állandóan mozogni fognak benne.

Legyen váltócipőd a munkahelyen! 

Ha megteheted, akkor ehhez a legpraktikusabb egy váltópapucs vagy váltócipő, és tuti nem fog napközben izzadni a lábad.

SANA tipp: Ha ez Nálad nem opció, akkor a legjobb megoldás a SANA antibakteriális lábápoló spray vagy a SANA lábizzadás elleni spray, melyek használata mellett biztos nem lesz gondod a szagokkal vagy a fertőzésekkel!

Használd a SANA Pedi készüléket minden nap!

Ne csak nyáron, hanem egész évben legyen benne a lábápolási rutinodban. A legjobb, ha egy kellemes fürdőzés vagy lábfürdő után távolítod el az elhalt hámsejteket, amihez tökéletes választás a SANA Pedi készülék. Időt is spórolsz vele, és lábaid is pár perc alatt puhák és simák lesznek.

SANA tipp: Arra figyelj, hogy ne használd túl sűrűn! Rendszeres krémezés mellett néha elég egy lábradír vagy habkő is.

Sűrűbben krémezd a lábaid!

Ehhez az egyik legjobb választás a SANA 3in1 lábfrissítő krém, amivel a száraz bőr hidratált és puha lesz, csökkenti az izzadást és szagtalanító hatása miatt kellemes illatot ad lábaidnak. Viszont ha éppen makacs bőrkeményedéssel küzdesz, akkor inkább a SANA sarokpuhító és bőrkeményedés elleni krémet válaszd! Urea tartalmának köszönhetően hatékonyan ápolja a sarkak extrém száraz bőrét, hidratálja és puhán tartja.

Rendszeresen pedikűrözz!

Szuper lezárása lehet a lábápolási rutinodnak nem csak nyáron, hanem ősszel is.

Miközben végigmész a fenti lépéseken, mindig jusson eszedbe, hogy a lábápolás főként a lábaid egészségének megőrzéséről, és nem a kicsinosításukról szól. Sőt ezt az időt szuper Én-időnek is tekintheted, hallgass közben pihentető zenét, és addig zárd ki a világot! Lábápolásra fel! 😉

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Mindent a habkőről!

Az otthoni lábápolás széles körben kezd egyre népszerűbbé válni. Főként a járványhelyzet idején mutatott erős növekedést, amikor is otthonunkban voltunk kénytelenek megoldani a szépségápolás minden részletét. A habkő egy elterjedt módja lett a láb otthoni hámlasztásának, viszont sokan nem megfelelően használják. Blogcikkünkben összeszedtünk minden fontos dolgot, amit a habkőröl, és annak használatáról tudnod kell.

Tovább olvasom »

Miről árulkodnak a körmeink?

A körmeink állapota sokkal többet mond el az egészségünkről, mint azt elsőre gondolnánk. A körmök különféle elváltozásai különböző egészségügyi problémákra utalhatnak, legyen szó vitaminhiányról, fertőzésekről vagy komolyabb betegségekről. Ebben a cikkben áttekintjük, milyen jelekre érdemes figyelni, és ezek milyen problémákat jelezhetnek.

Tovább olvasom »