lábápolás nyáron

Lépj bele a nyárba!

A lábápolás nyáron is különösen fontos, hiszen most a szandáloké és a papucsoké lesz a főszerep. Ezek a lábbelik  pedig nyitottak, így megmutatkoznak a lábak legkisebb hibái is.

Mutatunk néhány tippet, amivel pár perc alatt újjá tudod varázsolni a lábaidat és a körmeidet, és már indulhatsz is fagyizni a csini papucsodban! 🙂

1. Megújító lábfürdő

lábfürdő

Mindig legalább negyedórás lábfürdővel vagy kádban fürdéssel kezdd a megújulás folyamatát! Már önmagában ez a lépés csodákra képes.

A kellemesen langyos vízbe tegyél illóolajat, gyógynövényeket, vagy fürdősót:

  • Kellemetlen lábszag esetén javasoljuk a kamillát.
  • Ha valamilyen gyulladás van a lábaidon, akkor a levendulát.
  • A menta és a rozmaring dezodoráló hatásúak.
  • A teafaolajnak fertőtlenítő és gombaölő hatása van.
  • A mandulaolaj ápolja a kiszáradt bőröd és segít megakadályozni a vízveszteséget, ezért száraz és érzékeny bőrűeknek is egyaránt jót tesz.

A különleges aromák illata pedig nem csak a lábaidra, hanem az egész lényedre jó hatással lesznek.

2. Bőrkeményedések eltávolítása

Ismerős a rossz tapintású, kemény talp és sarok? Ha ezt szeretnéd megelőzni vagy megszüntetni a lábfürdő után kend be a lábaidat a Sana sarokpuhító és bőrkeményedés elleni krémmel. Ezután alaposan masszírozd be a krémet a bőrödbe.

Amennyiben sok a bőrkeményedés a sarkaidon, akkor még krémezés előtt alaposan reszeld át a talpad például a Sana Pedi talpreszelő készülékkel. Ergonómikus kialakítása miatt tökéletesen illeszkedik a kezelendő bőrfelületre, így könnyedén hozzáfér a nehezen megközelíthető területekhez, egyszerű használni és nem okoz sérülést. Azonban légy fokozatos, nem biztos, hogy az összes bőrkeményedést egy alkalommal le tudod csiszolni! Ez nagyban függ a bőrkeményedés vastagságától. 

bőrkeményedés

3. A körömágyakra is gondolj

Ahogyan a kezeiden, úgy a lábaidon is ugyanúgy fontos a körömágyak ápolása. A folyamat gyakorlatilag teljesen megegyezik, itt sem javasolt eltávolítani a felesleges bőrt a körömágyakról, hanem inkább finoman toldd vissza a körömágyhoz. Fontos, hogy ehhez ne fém eszközt használj, hanem inkább a fából vagy műagyagból készült változatokkal dolgozz.

4. A lábbeli kiválasztása

lábápolás nyáron

Fontos, hogy okosan válaszd ki a megfelelő lábbelit, mert a túl magas vagy túl alacsony sarok akár hátfájást és gerincproblémákat is okozhat! Ha túl szűk balerinacipőt húzol, az könnyen kidörzsölheti a lábadat, arról nem is beszélve, hogy milyen kínokat élsz át minden egyes lépésnél. Indulás előtt mindig gondold át, hogy mennyit fogsz aznap gyalogolni. Ha sokat, akkor a kényelmes fazont részesítsd előnyben.

Ne feledd tehát, a lábápolás nyáron sem maradhat el, hisz ilyenkor mutatsz a legtöbbet lábaidból!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nem mindennapi lábápolás a mindennapok lépéseihez!

A lábápolási rutin még nem annyira kialakult, rutinszerű művelet a mindennapokban, mint például a fogmosás vagy az arcápolási rutin. Sokan egy egyszerű lábkrémmel szeretnék letudni a mindennapi lábápolást, ez azonban ma már nem elegendő. Termékkínálatunkban minden napszakra és több problémára is találsz termékeket. Most abban segítünk, hogy melyik SANA lábápoló terméket mikor és kinek javasolt használnia.

Tovább olvasom »

Gumicsizmában esőben is szép az élet!

Az ősz beköszöntével az esős idő is megérkezett. Sokan ilyenkor gumicsizmát húznak, hiszen azzal könnyen elkerülhető, hogy a zokni és harisnya vizes legyen, azonban van néhány szabály, amelyet gumicsizma viseléskor is érdemes betartani, hogy lábunk szép és ápolt maradjon. Minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk.

Tovább olvasom »

Mindent a vízhólyagról!

Életed során minimum egyszer biztosan találkozol vízhólyaggal. Habár ez egy nagyon apró elváltozás, sokszor mégis több napra megkeserítheti a mindennapjaidat, így jó, ha tudod mi ez pontosan, és mit tehetsz ellene.

Tovább olvasom »