lábápolás nyáron

Lépj bele a nyárba!

A lábápolás nyáron is különösen fontos, hiszen most a szandáloké és a papucsoké lesz a főszerep. Ezek a lábbelik  pedig nyitottak, így megmutatkoznak a lábak legkisebb hibái is.

Mutatunk néhány tippet, amivel pár perc alatt újjá tudod varázsolni a lábaidat és a körmeidet, és már indulhatsz is fagyizni a csini papucsodban! 🙂

1. Megújító lábfürdő

lábfürdő

Mindig legalább negyedórás lábfürdővel vagy kádban fürdéssel kezdd a megújulás folyamatát! Már önmagában ez a lépés csodákra képes.

A kellemesen langyos vízbe tegyél illóolajat, gyógynövényeket, vagy fürdősót:

  • Kellemetlen lábszag esetén javasoljuk a kamillát.
  • Ha valamilyen gyulladás van a lábaidon, akkor a levendulát.
  • A menta és a rozmaring dezodoráló hatásúak.
  • A teafaolajnak fertőtlenítő és gombaölő hatása van.
  • A mandulaolaj ápolja a kiszáradt bőröd és segít megakadályozni a vízveszteséget, ezért száraz és érzékeny bőrűeknek is egyaránt jót tesz.

A különleges aromák illata pedig nem csak a lábaidra, hanem az egész lényedre jó hatással lesznek.

2. Bőrkeményedések eltávolítása

Ismerős a rossz tapintású, kemény talp és sarok? Ha ezt szeretnéd megelőzni vagy megszüntetni a lábfürdő után kend be a lábaidat a Sana sarokpuhító és bőrkeményedés elleni krémmel. Ezután alaposan masszírozd be a krémet a bőrödbe.

Amennyiben sok a bőrkeményedés a sarkaidon, akkor még krémezés előtt alaposan reszeld át a talpad például a Sana Pedi talpreszelő készülékkel. Ergonómikus kialakítása miatt tökéletesen illeszkedik a kezelendő bőrfelületre, így könnyedén hozzáfér a nehezen megközelíthető területekhez, egyszerű használni és nem okoz sérülést. Azonban légy fokozatos, nem biztos, hogy az összes bőrkeményedést egy alkalommal le tudod csiszolni! Ez nagyban függ a bőrkeményedés vastagságától. 

bőrkeményedés

3. A körömágyakra is gondolj

Ahogyan a kezeiden, úgy a lábaidon is ugyanúgy fontos a körömágyak ápolása. A folyamat gyakorlatilag teljesen megegyezik, itt sem javasolt eltávolítani a felesleges bőrt a körömágyakról, hanem inkább finoman toldd vissza a körömágyhoz. Fontos, hogy ehhez ne fém eszközt használj, hanem inkább a fából vagy műagyagból készült változatokkal dolgozz.

4. A lábbeli kiválasztása

lábápolás nyáron

Fontos, hogy okosan válaszd ki a megfelelő lábbelit, mert a túl magas vagy túl alacsony sarok akár hátfájást és gerincproblémákat is okozhat! Ha túl szűk balerinacipőt húzol, az könnyen kidörzsölheti a lábadat, arról nem is beszélve, hogy milyen kínokat élsz át minden egyes lépésnél. Indulás előtt mindig gondold át, hogy mennyit fogsz aznap gyalogolni. Ha sokat, akkor a kényelmes fazont részesítsd előnyben.

Ne feledd tehát, a lábápolás nyáron sem maradhat el, hisz ilyenkor mutatsz a legtöbbet lábaidból!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

A tökéletes zokni kiválasztása

A tökéletes zokni kiválasztása olyan, mint egy rejtvény megfejtése: a megfelelő darab megtalálása kulcsfontosságú lehet a kényelem és az egészség szempontjából. A zokni anyaga, színe, mintája és hossza mind-mind befolyásolja, hogy hogyan érezzük magunkat benne a mindennapok során és sportolás közben. Ismerd meg a zokni kiválasztásának fortélyait ebben a blogcikkben.

Tovább olvasom »
talpbetét előnye

Mondj igent a talpbetétre!

Gondolj bele, mennyi mindent köszönhetünk a lábainknak! Hétköznapi teendőinktől kezdve, a munkánkban betöltött szerepükig, a sportolásig és még sok másig, a lábaink fontos szerepet játszanak az életünkben. Az egészséges lábak nem csak a komfortérzetünket növelik, de a teljes testi egészségünk szempontjából is alapvetőek. A talpbetét használata segít megtartani a lábaink egészségét. De hogyan? Olvass tovább, hogy megtudd!

Tovább olvasom »
gyógynövények

A gyógynövények ereje a lábápolásban!

A gyógynövények ereje több ezer éve ismert és használt a világ minden táján. A természet adta ajándékokat bőrünk egészségének megőrzésében is felhasználjuk, hiszen számos gyógyító és ápoló hatással rendelkeznek. A SANA termékek egyik fő ereje is a természetben rejlő gyógynövényekben található. Ismerd meg következő 6 gyógynövényt, mely igazán hatékonnyá teszi a SANA készítményeket.

Tovább olvasom »