Fontos információk úszóknak!

A strandszezon ugyan már véget ért, viszont nem csak jó időben esik jól az úszás és egy kis wellness. A medence és a környezete a lábfertőzés szempontjából komoly veszélyforrást jelenthet. Ebben a bejegyzésünkben a lábra veszélyes fertőzések elkerülésére adunk nektek néhány tippet.

Potenciális fertőzések a medence környékén!

Sajnos a medencében fürdés sok esetben nem várt következményekkel járhat. A húgyúti, légzőszervi panaszok mellett a lábfertőzések is gyakoriak, amelynek tüneteit és fajtáit ismerned kell, hiszen ha már az első jelek feltűnésekor kezeled a problémát, akkor gyorsan, nagyobb kellemetlenségek nélkül is átvészelheted a fertőzéseket.

Gombás betegségek

A fürdők csempéin, nyilvános zuhanyzókban megtalálható a gombás fertőzések okozója, a Trichophyton rubrum. Sajnos a gombás fertőzéshez néhány perc érintkezés is elegendő a fertőzött területtel, a nedves törölközők pedig tovább növelhetik a fertőzés veszélyét.

A gomba nemcsak a lábat, de a körmöket is megtámadhatja, ahonnan a fertőzés könnyedén tovább terjedhet akár a kézre is. Különösen fontos, hogy figyelj a jelekre, vedd elejét a problémának már az első piros foltok, illetve viszketés megjelenésével, hiszen a későn felismert lábgomba hosszantartó problémát is okozhat.

Szemölcs

A gombás fertőzések mellett a vírusos szemölcsök megjelenése is gyakori a nyilvános fürdőket látogatók esetében. Ezen fertőzés kialakulásáért a humán papillomavírus felel. A szemölcs felismerése nehezebb, mint a lábgomba esetében, hiszen itt a lappangási idő hosszabb, eleinte pedig akár bőrkeményedésre is emlékeztetheti az érintetteket.

Leggyakrabban az idősek, illetve a legyengült immunrendszerrel rendelkező személyek az érintettek, így például kismamáknak, vagy egyéb bőrbetegségre hajlamos személyeknek fokozottan ügyelnie kell rá.

A vírusos eredetű szemölcs vagy más néven fökény mellett az uszodaszemölcsről sem szabad megfeledkezni. Ezen lábproblémát a poxvírus okozza és elsősorban a gyermekeket érinti, így az iskolakezdéssel és az úszásórák elkezdésével is gyakori jelenség a kisgyermekes családoknál.

A legfontosabb: a lábfertőzés megelőzése!

Sajnos a lábproblémákat a strandon, uszodákban ma már nehéz elkerülni. Az egyetlen, amit tehetsz, a lábvédelem, azaz a megelőzés.

Fontos, hogy mindig töröld szárazra a lábad a medencéből kilépve, illetve kerüld a mezítlábas tusolást és sétát, hiszen a fertőzést okozó gombák ezen helyeken megtelepszenek, így a különböző betegségek elsődleges táptalaja.

lábfertőzés megelőzése

Megoldás a lábproblémákra: otthoni lábápolás Sana antibakteriális lábápoló spray-vel

Ha esetleg nem voltál elég elővigyázatos és már megtörtént a baj, megjelent a lábfertőzés, akkor sem kell kétségbeesned! Ma már elérhető a SANA antibakteriális lábápoló spray, amely hatékony megoldást nyújt a problémára.

Használatával csökken a kipirosodás és a lábujjak közötti viszketést. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatóanyagai mellett hűsítő borsmentaolajat is tartalmaz, amely kellemes érzetet nyújt a láb számára.

A SANA antibakteriális lábápoló spray-t nemcsak nyáron, de az őszi időszakban is érdemes használni gyakori uszodalátogatás esetén, wellness részlegek használatát követően, továbbá sportolók számára is, hiszen a sportolók lába könnyen izzad, ezáltal pedig könnyebben elkaphatnak fertőzéseket.

Használd az otthoni lábápolás során SANA antibakteriális lábápoló sprayt, és élvezd az uszodát és a sportot önfeledten, kellemetlen következmények nélkül!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

A lábápolás története: Az ősidőktől napjainkig

A lábápolás nem csupán a modern kor találmánya. Története messze, az ősidőkig nyúlik vissza, és az évezredek során változatos kultúrákban kapott különféle formákat. Az alábbiakban betekintést nyújtunk a lábápolás fejlődésébe, és megvizsgáljuk, hogy ez a gyakorlat hogyan alakult át az idők során.

Tovább olvasom »

Lábápolás fontossága időskorban

Ahogyan a szépségápolási rutin minden területén, úgy a lábápolásban is sok tévhit és félreértés kering a köztudatban. Az emberek gyakran olyan hiedelmeket tartanak igaznak, amelyek valójában nem állják meg a helyüket, és ezek az tévhitek akadályozhatják a megfelelő lábápolási gyakorlatok alkalmazását. Most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket, és megvilágítjuk az igazságot.

Tovább olvasom »

Tévhitek a Lábápolással Kapcsolatban: Mi az Igazság?

Ahogyan a szépségápolási rutin minden területén, úgy a lábápolásban is sok tévhit és félreértés kering a köztudatban. Az emberek gyakran olyan hiedelmeket tartanak igaznak, amelyek valójában nem állják meg a helyüket, és ezek az tévhitek akadályozhatják a megfelelő lábápolási gyakorlatok alkalmazását. Most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket, és megvilágítjuk az igazságot.

Tovább olvasom »