Védd meg lábaidat ősszel is!

A melegebb napokon, és a kellemes kora őszi időben még nagy örömet jelent, ha fel tudsz venni egy nyitottabb, könnyen szellőző cipőt, szandált vagy papucsot is. Ezek a lábbelik viszont csak a szép és ápolt lábakon állnak igazán jól, így fontos a folyamatos otthoni lábápolás és a lábvédelem, és az esetleges sérülések elkerülése. A lábápolás ősszel is fontos! Ebben a blogcikkben a leggyakoribb veszélyeket gyűjtöttük most össze, amikre érdemes odafigyelned!

Új cipők és azok kellemetlenségei

Nyár végén és ősszel is még több olyan szabadtéri program is lehet, ahol barátokkal, rég nem látott ismerősökkel tudsz találkozni, így mindenki a legjobb formáját szeretné hozni. Véletlenül se ess abba a csapdába, hogy az új cipődet egy ilyen hosszabb eseményen avatod fel. Érdemes már otthon, többször, rövidebb időre felpróbálnod a lábbeliket, így elkerülheted a vízhólyagokat, és a kidörzsölődéseket.

Nem megfelelő lábbelik

Az új cipők mellett a nem megfelelően kiválasztott cipők is okozhatnak problémát. Fontos, hogy mindig az alkalomnak leginkább megfelelő cipőt viselj.

Emellett ügyelj arra, hogy a nyitott cipők több veszélyt is rejtegetnek. A mostanában divatos hátul nyitott, sarkat szabadon hagyó darabok esetében a bőr könnyen kiszáradhat, berepedezhet, míg a szandál pántjai kidörzsölhetik a bokát, vagy a lábujjak közötti részt. Ezek mind olyan problémák, amelyek már egy viselés alkalmával kialakulhatnak, kezelésük azonban hosszadalmas és fájdalmas lehet, és a lábak esztétikai megjelenését is rontja.

Fertőzések a láthatáron

A lábvédelem mellett ne feledkezz meg a különböző fertőzésekről sem! A viszkető érzés és a piros lábujjak sokszor gombás fertőzésre utalhatnak, amely elsősorban strandon, közös zuhanyzókban ütheti fel a fejét. Éppen ezért fontos, hogy lehetőleg mindig viselj papucsot az uszodában tusolás és séta közben is! Amennyire csak lehet, kerüld a mezítlábaskodást, hiszen a fertőzéshez akár néhány perc is elegendő.

Otthoni lábápolás ősszel, szakszerűen

Amennyiben a fentiekre figyelsz, már jó úton jársz, hogy lábad szép legyen, és ne kelljen takargatni a melegebb napokon. Nem szabad azonban megfeledkezned a megfelelő lábápolási rutinról sem.

Az első és legfontosabb, hogy a fertőzéseket és az ilyenkor megjelenő kellemetlen viszkető érzést, és a lábakat elcsúfító piros foltokat elkerüld, amire jó megoldás lehet a SANA antibakteriális lábápoló spray.

Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatóanyagai segítik csökkenteni az irritációt és a kipirosodást – amelyet az esetleges fertőzések, illetve a nem megfelelő cipőhasználat okozhat, – továbbá borsmentaolajat is tartalmaz, amely kellemesen hűsíti a lábat. A SANA antibakteriális lábápoló spray használatát nemcsak nyáron, de ősszel és télen is javasoljuk, hiszen a hűvösebb időben az izzadós lábak is fokozottan ki vannak téve a fertőzéseknek, továbbá a szépen ápolt lábakat, csak rendszeres odafigyeléssel lehet megőrizni, nem elég nyáron kampányszerűen ápolni őket. 

Használd a SANA antibakteriális lábápoló sprayt  az otthoni lábápolás során és ameddig szép az idő viseld a nyitott cipőket büszkén, félelem és lábtakargatás nélkül!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Talpreflexologia gyakorlat végzés női talpon

Talpreflexológiával az egészségedért!

A lábad az egyik legfontosabb testrészed, hiszen az egész testedet megtartja, de ezen felül az egészséged megőrzésében is kulcsfontosságú szerepet játszik. És hogy hogyan lehet hatással a talpad egész tested jólétére? A talpreflexológia segítségével, ami egy új lehetőséget adhat, hogy jobban érezd magad a bőrödben.

Tovább olvasom »

Nem mindennapi lábápolás a mindennapok lépéseihez!

A lábápolási rutin még nem annyira kialakult, rutinszerű művelet a mindennapokban, mint például a fogmosás vagy az arcápolási rutin. Sokan egy egyszerű lábkrémmel szeretnék letudni a mindennapi lábápolást, ez azonban ma már nem elegendő. Termékkínálatunkban minden napszakra és több problémára is találsz termékeket. Most abban segítünk, hogy melyik SANA lábápoló terméket mikor és kinek javasolt használnia.

Tovább olvasom »
Gumicsizmában pocsolyában ugráló kislány

Gumicsizmában esőben is szép az élet!

Az ősz beköszöntével az esős idő is megérkezett. Sokan ilyenkor gumicsizmát húznak, hiszen azzal könnyen elkerülhető, hogy a zokni és harisnya vizes legyen, azonban van néhány szabály, amelyet gumicsizma viseléskor is érdemes betartani, hogy lábunk szép és ápolt maradjon. Minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk.

Tovább olvasom »