Védd meg lábaidat ősszel is!

A melegebb napokon, és a kellemes kora őszi időben még nagy örömet jelent, ha fel tudsz venni egy nyitottabb, könnyen szellőző cipőt, szandált vagy papucsot is. Ezek a lábbelik viszont csak a szép és ápolt lábakon állnak igazán jól, így fontos a folyamatos otthoni lábápolás és a lábvédelem, és az esetleges sérülések elkerülése. A lábápolás ősszel is fontos! Ebben a blogcikkben a leggyakoribb veszélyeket gyűjtöttük most össze, amikre érdemes odafigyelned!

Új cipők és azok kellemetlenségei

Nyár végén és ősszel is még több olyan szabadtéri program is lehet, ahol barátokkal, rég nem látott ismerősökkel tudsz találkozni, így mindenki a legjobb formáját szeretné hozni. Véletlenül se ess abba a csapdába, hogy az új cipődet egy ilyen hosszabb eseményen avatod fel. Érdemes már otthon, többször, rövidebb időre felpróbálnod a lábbeliket, így elkerülheted a vízhólyagokat, és a kidörzsölődéseket.

Nem megfelelő lábbelik

Az új cipők mellett a nem megfelelően kiválasztott cipők is okozhatnak problémát. Fontos, hogy mindig az alkalomnak leginkább megfelelő cipőt viselj.

Emellett ügyelj arra, hogy a nyitott cipők több veszélyt is rejtegetnek. A mostanában divatos hátul nyitott, sarkat szabadon hagyó darabok esetében a bőr könnyen kiszáradhat, berepedezhet, míg a szandál pántjai kidörzsölhetik a bokát, vagy a lábujjak közötti részt. Ezek mind olyan problémák, amelyek már egy viselés alkalmával kialakulhatnak, kezelésük azonban hosszadalmas és fájdalmas lehet, és a lábak esztétikai megjelenését is rontja.

Fertőzések a láthatáron

A lábvédelem mellett ne feledkezz meg a különböző fertőzésekről sem! A viszkető érzés és a piros lábujjak sokszor gombás fertőzésre utalhatnak, amely elsősorban strandon, közös zuhanyzókban ütheti fel a fejét. Éppen ezért fontos, hogy lehetőleg mindig viselj papucsot az uszodában tusolás és séta közben is! Amennyire csak lehet, kerüld a mezítlábaskodást, hiszen a fertőzéshez akár néhány perc is elegendő.

Otthoni lábápolás ősszel, szakszerűen

Amennyiben a fentiekre figyelsz, már jó úton jársz, hogy lábad szép legyen, és ne kelljen takargatni a melegebb napokon. Nem szabad azonban megfeledkezned a megfelelő lábápolási rutinról sem.

Az első és legfontosabb, hogy a fertőzéseket és az ilyenkor megjelenő kellemetlen viszkető érzést, és a lábakat elcsúfító piros foltokat elkerüld, amire jó megoldás lehet a SANA antibakteriális lábápoló spray.

Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatóanyagai segítik csökkenteni az irritációt és a kipirosodást – amelyet az esetleges fertőzések, illetve a nem megfelelő cipőhasználat okozhat, – továbbá borsmentaolajat is tartalmaz, amely kellemesen hűsíti a lábat. A SANA antibakteriális lábápoló spray használatát nemcsak nyáron, de ősszel és télen is javasoljuk, hiszen a hűvösebb időben az izzadós lábak is fokozottan ki vannak téve a fertőzéseknek, továbbá a szépen ápolt lábakat, csak rendszeres odafigyeléssel lehet megőrizni, nem elég nyáron kampányszerűen ápolni őket. 

Használd a SANA antibakteriális lábápoló sprayt  az otthoni lábápolás során és ameddig szép az idő viseld a nyitott cipőket büszkén, félelem és lábtakargatás nélkül!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

A tökéletes zokni kiválasztása

A tökéletes zokni kiválasztása olyan, mint egy rejtvény megfejtése: a megfelelő darab megtalálása kulcsfontosságú lehet a kényelem és az egészség szempontjából. A zokni anyaga, színe, mintája és hossza mind-mind befolyásolja, hogy hogyan érezzük magunkat benne a mindennapok során és sportolás közben. Ismerd meg a zokni kiválasztásának fortélyait ebben a blogcikkben.

Tovább olvasom »
talpbetét előnye

Mondj igent a talpbetétre!

Gondolj bele, mennyi mindent köszönhetünk a lábainknak! Hétköznapi teendőinktől kezdve, a munkánkban betöltött szerepükig, a sportolásig és még sok másig, a lábaink fontos szerepet játszanak az életünkben. Az egészséges lábak nem csak a komfortérzetünket növelik, de a teljes testi egészségünk szempontjából is alapvetőek. A talpbetét használata segít megtartani a lábaink egészségét. De hogyan? Olvass tovább, hogy megtudd!

Tovább olvasom »
gyógynövények

A gyógynövények ereje a lábápolásban!

A gyógynövények ereje több ezer éve ismert és használt a világ minden táján. A természet adta ajándékokat bőrünk egészségének megőrzésében is felhasználjuk, hiszen számos gyógyító és ápoló hatással rendelkeznek. A SANA termékek egyik fő ereje is a természetben rejlő gyógynövényekben található. Ismerd meg következő 6 gyógynövényt, mely igazán hatékonnyá teszi a SANA készítményeket.

Tovább olvasom »