Védd meg lábaidat ősszel is!

A melegebb napokon, és a kellemes kora őszi időben még nagy örömet jelent, ha fel tudsz venni egy nyitottabb, könnyen szellőző cipőt, szandált vagy papucsot is. Ezek a lábbelik viszont csak a szép és ápolt lábakon állnak igazán jól, így fontos a folyamatos otthoni lábápolás és a lábvédelem, és az esetleges sérülések elkerülése. A lábápolás ősszel is fontos! Ebben a blogcikkben a leggyakoribb veszélyeket gyűjtöttük most össze, amikre érdemes odafigyelned!

Új cipők és azok kellemetlenségei

Nyár végén és ősszel is még több olyan szabadtéri program is lehet, ahol barátokkal, rég nem látott ismerősökkel tudsz találkozni, így mindenki a legjobb formáját szeretné hozni. Véletlenül se ess abba a csapdába, hogy az új cipődet egy ilyen hosszabb eseményen avatod fel. Érdemes már otthon, többször, rövidebb időre felpróbálnod a lábbeliket, így elkerülheted a vízhólyagokat, és a kidörzsölődéseket.

Nem megfelelő lábbelik

Az új cipők mellett a nem megfelelően kiválasztott cipők is okozhatnak problémát. Fontos, hogy mindig az alkalomnak leginkább megfelelő cipőt viselj.

Emellett ügyelj arra, hogy a nyitott cipők több veszélyt is rejtegetnek. A mostanában divatos hátul nyitott, sarkat szabadon hagyó darabok esetében a bőr könnyen kiszáradhat, berepedezhet, míg a szandál pántjai kidörzsölhetik a bokát, vagy a lábujjak közötti részt. Ezek mind olyan problémák, amelyek már egy viselés alkalmával kialakulhatnak, kezelésük azonban hosszadalmas és fájdalmas lehet, és a lábak esztétikai megjelenését is rontja.

Fertőzések a láthatáron

A lábvédelem mellett ne feledkezz meg a különböző fertőzésekről sem! A viszkető érzés és a piros lábujjak sokszor gombás fertőzésre utalhatnak, amely elsősorban strandon, közös zuhanyzókban ütheti fel a fejét. Éppen ezért fontos, hogy lehetőleg mindig viselj papucsot az uszodában tusolás és séta közben is! Amennyire csak lehet, kerüld a mezítlábaskodást, hiszen a fertőzéshez akár néhány perc is elegendő.

Otthoni lábápolás ősszel, szakszerűen

Amennyiben a fentiekre figyelsz, már jó úton jársz, hogy lábad szép legyen, és ne kelljen takargatni a melegebb napokon. Nem szabad azonban megfeledkezned a megfelelő lábápolási rutinról sem.

Az első és legfontosabb, hogy a fertőzéseket és az ilyenkor megjelenő kellemetlen viszkető érzést, és a lábakat elcsúfító piros foltokat elkerüld, amire jó megoldás lehet a SANA antibakteriális lábápoló spray.

Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatóanyagai segítik csökkenteni az irritációt és a kipirosodást – amelyet az esetleges fertőzések, illetve a nem megfelelő cipőhasználat okozhat, – továbbá borsmentaolajat is tartalmaz, amely kellemesen hűsíti a lábat. A SANA antibakteriális lábápoló spray használatát nemcsak nyáron, de ősszel és télen is javasoljuk, hiszen a hűvösebb időben az izzadós lábak is fokozottan ki vannak téve a fertőzéseknek, továbbá a szépen ápolt lábakat, csak rendszeres odafigyeléssel lehet megőrizni, nem elég nyáron kampányszerűen ápolni őket. 

Használd a SANA antibakteriális lábápoló sprayt  az otthoni lábápolás során és ameddig szép az idő viseld a nyitott cipőket büszkén, félelem és lábtakargatás nélkül!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

talpmasszázs előnyei

A mindennapi talpmasszázs egy csodafegyver!

Szeretnéd, ha a lábaid mindig frissek és fájdalommentesek lennének? A mindennapos lábmasszázs kulcsfontosságú lehet ebben. A talpmasszázs nem csak kényelmes és pihentető, de számos élettani előnnyel jár. Ha szeretnéd megtudni, hogyan alakíthatod ki az esti talpmasszázs rutinodat, és milyen pozitív hatásai lehetnek, akkor tarts velünk ezen az úton, és fedezzük fel együtt a lábápolás csodáit!

Tovább olvasom »
gyógynövények - 1.rész

Fedezd fel a gyógynövények varázslatos világát a SANA-val!

A természet mindig is remek gyógymódokat és megoldásokat tartogatott számunkra, és a SANA szintén ezen elvek mentén készíti lábápoló termékeit. A különlegességük abban rejlik, hogy természetes alapanyagokat és gyógynövényeket tartalmaznak, amelyek segítenek a lábad egészségének megőrzésében. Ebben a blogcikkben közelebbről megismerkedhetsz a gyógynövényekkel, amelyektől igazán hatásosak lesznek a SANA készítmények, továbbá bemutatjuk jótékony hatásaikat és érdekességeiket is.

Tovább olvasom »
allomunka kovetkezmenyei

Az állómunka következményei: Talpad egészsége az elsődleges!

Sokat hallunk arról, hogy az ülőmunka rossz hatással van az egészségre, de kevesebbszer beszélünk az állómunka következményeiről. Az egész napos állás ugyanis szintén megterheli a szervezetet, és különösen egyoldalú megterhelés esetén jelentős hatással lehet a lábra, a csípőre, a gerincre, a hátra és a nyakra is. Az állómunka legfőbb áldozata a lábunk, de szerencsére vannak módszerek, amelyekkel megelőzheted a káros hatásokat és praktikák, amivel új életet önthetsz talpaidba.

Tovább olvasom »