lábszag ellen

Űzd el végleg a lábszagot!

Habár a lábszag sok embert érint, mégis kényelmetlen erről beszélni. A rossz szag azonban nemcsak kellemetlen, de komoly betegségre is utalhat, így nem szabad félvállról venni a problémát. Az időben felismert okok, illetve a megfelelő lábápolási termékek kiválasztása elősegítheti a kellemetlen lábszag megszüntetését, ezzel is hozzájárulva a gondtalan hétköznapokhoz.

lábszag ellen

Lábszag okai

A lábszagról viszonylag sokat olvashatunk, annak okairól azonban keveset. A lábszagért a láb fokozott izzadása felelős. A lábizzadás természetes, hiszen ez által szabályozza a test a hőmérsékletét, illetve választja ki a méreganyagokat a szervezetből. A lábszag ezzel szemben már nem elfogadható jelenség, kialakulásáért egy olyan toxikus anyag a felelős, amelyet az izzadságban található baktériumok és gombák termelnek.

Tinédzserek, illetve bizonyos betegségekkel rendelkezők esetében gyakori gond, így az alábbiakban összegyűjtöttük azon egészségügyi problémákat, amelyek esetén érdemes kiemelt figyelmet fordítani a lábszagra, mint tünetre is.

Cukorbetegség

Az egyik leggyakrabban emlegetett betegség a lábizzadás és a lábszag kapcsán a diabétesz. Cukorbetegek esetén a kellemetlen szag mellett a bőr hámlása, vörösödése is jellemző, így egy komplex lábápolási rutin kialakítása szükséges a nem kívánt tünet megszüntetése érdekében.

lábszag ellen
lábszag ellen

Hormonális problémák

Mivel a lábszag a verejtékezéssel függ össze, így a hormonszint változása is befolyással lehet rá. Tinédzserkorban, terhesség vagy menopauza idején is felléphet a probléma, de anyagcsere- és pajzsmirigy gondok esetén is jelentkezhet, mint tünet. Utóbbi esetekben komolyabb orvosi segítségre is szükség lehet.

Stressz

A stressz sokféleképpen kiütközhet. Néhányan leblokkolnak, kiabálnak, hevesebbé válnak, mások azonban izzadni kezdenek. Az izzadás legtöbbször a tenyéren jelenik meg, azonban nem ritka a túlzott mennyiségű izzadás a talpon is, amelyért az ekkrin mirigyek felelősek. Tapasztalatok alapján a stressz csökkenése esetén a probléma is megszűnhet.

Nem megfelelő cipőválasztás

A fentiek mellett egy rosszul megválasztott lábbeli is lehet a kellemetlen szag okozója. A túl szoros, vagy nem megfelelően szellőző cipő lecserélése már nagy előrelépést jelenthet a megoldásban.

Könnyedén tehetsz a lábszag ellen!

Szerencsére ma már számos lehetőség van arra, hogy a kellemetlen lábszagot gyorsan és hatékonyan elűzzük, a láb izzadásának mértékét pedig a normál, egészséges szintre csökkentsük. Természetesen a legfontosabb ezen esetben is a megelőzés, illetve a megfelelő higiéniai lépések betartása. Amennyiben már jelentkezett a probléma, akkor a különböző házi praktikák mellett (mint például hintőporozás vagy fekete teás lábfürdő), érdemes speciálisan erre fejlesztett készítményeket is igénybe venni.

A boltok polcain már elérhető a Sana lábizzadás elleni spray, amely egyedülálló védelmet biztosít a lábszag ellen. Rendszeres használatával csökkenthető a láb izzadásának mértéke, emellett szagtalanít és felfrissít. Segítségével a verejték elválasztást szabályozni tudod, így nem jelent majd problémát a cipőlevétel vendégségben sem, hiszen a frissesség akár egy egész napon át is kitart. Használd rendszeresen a Sana lábizzadás elleni spray-t, és a lábszag már csak rossz emlék lesz!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

talpmasszázs előnyei

A mindennapi talpmasszázs egy csodafegyver!

Szeretnéd, ha a lábaid mindig frissek és fájdalommentesek lennének? A mindennapos lábmasszázs kulcsfontosságú lehet ebben. A talpmasszázs nem csak kényelmes és pihentető, de számos élettani előnnyel jár. Ha szeretnéd megtudni, hogyan alakíthatod ki az esti talpmasszázs rutinodat, és milyen pozitív hatásai lehetnek, akkor tarts velünk ezen az úton, és fedezzük fel együtt a lábápolás csodáit!

Tovább olvasom »
gyógynövények - 1.rész

Fedezd fel a gyógynövények varázslatos világát a SANA-val!

A természet mindig is remek gyógymódokat és megoldásokat tartogatott számunkra, és a SANA szintén ezen elvek mentén készíti lábápoló termékeit. A különlegességük abban rejlik, hogy természetes alapanyagokat és gyógynövényeket tartalmaznak, amelyek segítenek a lábad egészségének megőrzésében. Ebben a blogcikkben közelebbről megismerkedhetsz a gyógynövényekkel, amelyektől igazán hatásosak lesznek a SANA készítmények, továbbá bemutatjuk jótékony hatásaikat és érdekességeiket is.

Tovább olvasom »
allomunka kovetkezmenyei

Az állómunka következményei: Talpad egészsége az elsődleges!

Sokat hallunk arról, hogy az ülőmunka rossz hatással van az egészségre, de kevesebbszer beszélünk az állómunka következményeiről. Az egész napos állás ugyanis szintén megterheli a szervezetet, és különösen egyoldalú megterhelés esetén jelentős hatással lehet a lábra, a csípőre, a gerincre, a hátra és a nyakra is. Az állómunka legfőbb áldozata a lábunk, de szerencsére vannak módszerek, amelyekkel megelőzheted a káros hatásokat és praktikák, amivel új életet önthetsz talpaidba.

Tovább olvasom »