lábszag ellen

Űzd el végleg a lábszagot!

Habár a lábszag sok embert érint, mégis kényelmetlen erről beszélni. A rossz szag azonban nemcsak kellemetlen, de komoly betegségre is utalhat, így nem szabad félvállról venni a problémát. Az időben felismert okok, illetve a megfelelő lábápolási termékek kiválasztása elősegítheti a kellemetlen lábszag megszüntetését, ezzel is hozzájárulva a gondtalan hétköznapokhoz.

lábszag ellen

Lábszag okai

A lábszagról viszonylag sokat olvashatunk, annak okairól azonban keveset. A lábszagért a láb fokozott izzadása felelős. A lábizzadás természetes, hiszen ez által szabályozza a test a hőmérsékletét, illetve választja ki a méreganyagokat a szervezetből. A lábszag ezzel szemben már nem elfogadható jelenség, kialakulásáért egy olyan toxikus anyag a felelős, amelyet az izzadságban található baktériumok és gombák termelnek.

Tinédzserek, illetve bizonyos betegségekkel rendelkezők esetében gyakori gond, így az alábbiakban összegyűjtöttük azon egészségügyi problémákat, amelyek esetén érdemes kiemelt figyelmet fordítani a lábszagra, mint tünetre is.

Cukorbetegség

Az egyik leggyakrabban emlegetett betegség a lábizzadás és a lábszag kapcsán a diabétesz. Cukorbetegek esetén a kellemetlen szag mellett a bőr hámlása, vörösödése is jellemző, így egy komplex lábápolási rutin kialakítása szükséges a nem kívánt tünet megszüntetése érdekében.

lábszag ellen
lábszag ellen

Hormonális problémák

Mivel a lábszag a verejtékezéssel függ össze, így a hormonszint változása is befolyással lehet rá. Tinédzserkorban, terhesség vagy menopauza idején is felléphet a probléma, de anyagcsere- és pajzsmirigy gondok esetén is jelentkezhet, mint tünet. Utóbbi esetekben komolyabb orvosi segítségre is szükség lehet.

Stressz

A stressz sokféleképpen kiütközhet. Néhányan leblokkolnak, kiabálnak, hevesebbé válnak, mások azonban izzadni kezdenek. Az izzadás legtöbbször a tenyéren jelenik meg, azonban nem ritka a túlzott mennyiségű izzadás a talpon is, amelyért az ekkrin mirigyek felelősek. Tapasztalatok alapján a stressz csökkenése esetén a probléma is megszűnhet.

Nem megfelelő cipőválasztás

A fentiek mellett egy rosszul megválasztott lábbeli is lehet a kellemetlen szag okozója. A túl szoros, vagy nem megfelelően szellőző cipő lecserélése már nagy előrelépést jelenthet a megoldásban.

Könnyedén tehetsz a lábszag ellen!

Szerencsére ma már számos lehetőség van arra, hogy a kellemetlen lábszagot gyorsan és hatékonyan elűzzük, a láb izzadásának mértékét pedig a normál, egészséges szintre csökkentsük. Természetesen a legfontosabb ezen esetben is a megelőzés, illetve a megfelelő higiéniai lépések betartása. Amennyiben már jelentkezett a probléma, akkor a különböző házi praktikák mellett (mint például hintőporozás vagy fekete teás lábfürdő), érdemes speciálisan erre fejlesztett készítményeket is igénybe venni.

A boltok polcain már elérhető a Sana lábizzadás elleni spray, amely egyedülálló védelmet biztosít a lábszag ellen. Rendszeres használatával csökkenthető a láb izzadásának mértéke, emellett szagtalanít és felfrissít. Segítségével a verejték elválasztást szabályozni tudod, így nem jelent majd problémát a cipőlevétel vendégségben sem, hiszen a frissesség akár egy egész napon át is kitart. Használd rendszeresen a Sana lábizzadás elleni spray-t, és a lábszag már csak rossz emlék lesz!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Talpreflexologia gyakorlat végzés női talpon

Talpreflexológiával az egészségedért!

A lábad az egyik legfontosabb testrészed, hiszen az egész testedet megtartja, de ezen felül az egészséged megőrzésében is kulcsfontosságú szerepet játszik. És hogy hogyan lehet hatással a talpad egész tested jólétére? A talpreflexológia segítségével, ami egy új lehetőséget adhat, hogy jobban érezd magad a bőrödben.

Tovább olvasom »

Nem mindennapi lábápolás a mindennapok lépéseihez!

A lábápolási rutin még nem annyira kialakult, rutinszerű művelet a mindennapokban, mint például a fogmosás vagy az arcápolási rutin. Sokan egy egyszerű lábkrémmel szeretnék letudni a mindennapi lábápolást, ez azonban ma már nem elegendő. Termékkínálatunkban minden napszakra és több problémára is találsz termékeket. Most abban segítünk, hogy melyik SANA lábápoló terméket mikor és kinek javasolt használnia.

Tovább olvasom »
Gumicsizmában pocsolyában ugráló kislány

Gumicsizmában esőben is szép az élet!

Az ősz beköszöntével az esős idő is megérkezett. Sokan ilyenkor gumicsizmát húznak, hiszen azzal könnyen elkerülhető, hogy a zokni és harisnya vizes legyen, azonban van néhány szabály, amelyet gumicsizma viseléskor is érdemes betartani, hogy lábunk szép és ápolt maradjon. Minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk.

Tovább olvasom »