lábszag ellen

Űzd el végleg a lábszagot!

Habár a lábszag sok embert érint, mégis kényelmetlen erről beszélni. A rossz szag azonban nemcsak kellemetlen, de komoly betegségre is utalhat, így nem szabad félvállról venni a problémát. Az időben felismert okok, illetve a megfelelő lábápolási termékek kiválasztása elősegítheti a kellemetlen lábszag megszüntetését, ezzel is hozzájárulva a gondtalan hétköznapokhoz.

lábszag ellen

Lábszag okai

A lábszagról viszonylag sokat olvashatunk, annak okairól azonban keveset. A lábszagért a láb fokozott izzadása felelős. A lábizzadás természetes, hiszen ez által szabályozza a test a hőmérsékletét, illetve választja ki a méreganyagokat a szervezetből. A lábszag ezzel szemben már nem elfogadható jelenség, kialakulásáért egy olyan toxikus anyag a felelős, amelyet az izzadságban található baktériumok és gombák termelnek.

Tinédzserek, illetve bizonyos betegségekkel rendelkezők esetében gyakori gond, így az alábbiakban összegyűjtöttük azon egészségügyi problémákat, amelyek esetén érdemes kiemelt figyelmet fordítani a lábszagra, mint tünetre is.

Cukorbetegség

Az egyik leggyakrabban emlegetett betegség a lábizzadás és a lábszag kapcsán a diabétesz. Cukorbetegek esetén a kellemetlen szag mellett a bőr hámlása, vörösödése is jellemző, így egy komplex lábápolási rutin kialakítása szükséges a nem kívánt tünet megszüntetése érdekében.

lábszag ellen
lábszag ellen

Hormonális problémák

Mivel a lábszag a verejtékezéssel függ össze, így a hormonszint változása is befolyással lehet rá. Tinédzserkorban, terhesség vagy menopauza idején is felléphet a probléma, de anyagcsere- és pajzsmirigy gondok esetén is jelentkezhet, mint tünet. Utóbbi esetekben komolyabb orvosi segítségre is szükség lehet.

Stressz

A stressz sokféleképpen kiütközhet. Néhányan leblokkolnak, kiabálnak, hevesebbé válnak, mások azonban izzadni kezdenek. Az izzadás legtöbbször a tenyéren jelenik meg, azonban nem ritka a túlzott mennyiségű izzadás a talpon is, amelyért az ekkrin mirigyek felelősek. Tapasztalatok alapján a stressz csökkenése esetén a probléma is megszűnhet.

Nem megfelelő cipőválasztás

A fentiek mellett egy rosszul megválasztott lábbeli is lehet a kellemetlen szag okozója. A túl szoros, vagy nem megfelelően szellőző cipő lecserélése már nagy előrelépést jelenthet a megoldásban.

Könnyedén tehetsz a lábszag ellen!

Szerencsére ma már számos lehetőség van arra, hogy a kellemetlen lábszagot gyorsan és hatékonyan elűzzük, a láb izzadásának mértékét pedig a normál, egészséges szintre csökkentsük. Természetesen a legfontosabb ezen esetben is a megelőzés, illetve a megfelelő higiéniai lépések betartása. Amennyiben már jelentkezett a probléma, akkor a különböző házi praktikák mellett (mint például hintőporozás vagy fekete teás lábfürdő), érdemes speciálisan erre fejlesztett készítményeket is igénybe venni.

A boltok polcain már elérhető a Sana lábizzadás elleni spray, amely egyedülálló védelmet biztosít a lábszag ellen. Rendszeres használatával csökkenthető a láb izzadásának mértéke, emellett szagtalanít és felfrissít. Segítségével a verejték elválasztást szabályozni tudod, így nem jelent majd problémát a cipőlevétel vendégségben sem, hiszen a frissesség akár egy egész napon át is kitart. Használd rendszeresen a Sana lábizzadás elleni spray-t, és a lábszag már csak rossz emlék lesz!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

A lábápolás története: Az ősidőktől napjainkig

A lábápolás nem csupán a modern kor találmánya. Története messze, az ősidőkig nyúlik vissza, és az évezredek során változatos kultúrákban kapott különféle formákat. Az alábbiakban betekintést nyújtunk a lábápolás fejlődésébe, és megvizsgáljuk, hogy ez a gyakorlat hogyan alakult át az idők során.

Tovább olvasom »

Lábápolás fontossága időskorban

Ahogyan a szépségápolási rutin minden területén, úgy a lábápolásban is sok tévhit és félreértés kering a köztudatban. Az emberek gyakran olyan hiedelmeket tartanak igaznak, amelyek valójában nem állják meg a helyüket, és ezek az tévhitek akadályozhatják a megfelelő lábápolási gyakorlatok alkalmazását. Most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket, és megvilágítjuk az igazságot.

Tovább olvasom »

Tévhitek a Lábápolással Kapcsolatban: Mi az Igazság?

Ahogyan a szépségápolási rutin minden területén, úgy a lábápolásban is sok tévhit és félreértés kering a köztudatban. Az emberek gyakran olyan hiedelmeket tartanak igaznak, amelyek valójában nem állják meg a helyüket, és ezek az tévhitek akadályozhatják a megfelelő lábápolási gyakorlatok alkalmazását. Most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket, és megvilágítjuk az igazságot.

Tovább olvasom »