Túráztasd meg lábaidat!

Jellemzően mindenki sokkal több időt tölt a szabadban tavasszal, nyáron és ősszel is. Sokan a vízpartot választják, viszont szuper élmények és napsugarak nem csak ott várnak. Az aktív pihenés szerelmesei a természet közelsége miatt a túrázást választják, mert ott tudnak igazán kikapcsolódni. Azért, hogy a túrázás közben lábaid is lazítsanak és egészségesek maradjanak, összegyűjtöttünk néhány tippet!

A legfontosabb: túracipő kiválasztása

A túrázás testileg és lelkileg is feltölt, így hosszú távon az egészség záloga lehet. A túra előtt, után és közben azonban lábaid gondos odafigyelést igényelnek, hiszen hosszú kilométereken át lesz az útitársad.

A megfelelő túracipő magasított szárú és tartja a bokát. A legjobb, ha kemény talpú túracipőt választasz, hiszen az a több napos, hegyi túrákra is alkalmas lesz. A puha talpú túracipők, inkább a rövidebb, 10-20 kilométeres túrákhoz ajánlottak. Sajnos sokan még mindig a hagyományos bakancsot vagy sportcipőt választják, ezek azonban nem támasztják jól a lábat, így aki emellett dönt, előfordulhat, hogy nagy fájdalmakkal tér majd haza, és ezután az is előfordulhat, hogy évekig eszébe sem jut újra a túrázni!

Lábproblémák útközben

Túrázás során az egyik legnagyobb probléma, hogy a láb sok ideig van a zárt, meleg cipőben, a hosszú kilométerek alatt pedig nemcsak a bemelegedhet, de még a cipő is feltörheti lábunkat, sőt még vízhólyagok is kialakulhatnak!

A fentiek mellett a köröm is megsérülhet, de az óvatlan mozdulatok miatt akár ficam vagy rándulás is kialakulhat.

Sajnos mindenre nem lehet felkészülni, de a leggyakoribb problémára, a vízhólyagra viszont könnyedén. Így például túrázás során jó, ha van nálad tű, amivel – csak is szükség esetén (!) – kiszúrhatod a vízhólyagot, vagy a sarokfeltörés miatt vihetsz magaddal néhány terméket, amelyek segíthetnek enyhíteni a fájdalmat.

A lábápolás elengedhetetlen

A túrát megelőzően, illetve azt követően is a lábápolás kulcsfontosságú! A szép láb nemcsak az igényes megjelenéshez tartozik hozzá, de a fájdalmaktól is megóvhatod magad, ha rendszeresen figyelmet szentelsz lábaid ápolására.

Amennyiben lábaid izzadásra hajlamosak, érdemes alkalmaznod a SANA lábhintőport, amely nedvszívó képességével segít csökkenteni a lábizzadást, és ezáltal segíthet megelőzni a gombásodás kialakulását. A hintőpor mellett érdemes használnod a SANA antibakteriális lábápoló spray, amely D-panthenolt, borsmentaolajat és Alfa-bisabololt tartalmaz, így csökkenti az esetleges gyulladásokat.

Ha pedig egy ilyen megterhelő nap után kényeztetni szeretnéd a lábaidat, akkor erre a legjobb megoldás a SANA sarokpuhító és bőrkeményedés elleni krém, mert urea tartalmának köszönhetően megszűnnek a berepedezések, és megelőzheted vele a kialakulását is.

A cipőápolásról se feledkezz meg!

A lábápolás mellett a cipő karbantartásáról se feledkezz meg! Hiába van ugyanis egy jó minőségű túracipőd, ha azt egy-egy túra után elhanyagolod. A SANA extra erős cipőszagtalanító- és illatosító spray néhány perc alatt hatékonyan fertőtleníti a cipőt. A cipőápolásra szánt minimális idő azonban hosszú évekkel megnövelheti a túracipő élettartamát.  

Fogd meg a túracipőt, és túrázz minél többet, hidd el, a tested és lelked is meghálálja majd a szabadban töltött időt, a cipőd és a lábad, pedig a rendszeres ápolást!

SANA extra erős cipőszagtalanító

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

gyógynövények

A gyógynövények ereje a lábápolásban!

A gyógynövények ereje több ezer éve ismert és használt a világ minden táján. A természet adta ajándékokat bőrünk egészségének megőrzésében is felhasználjuk, hiszen számos gyógyító és ápoló hatással rendelkeznek. A SANA termékek egyik fő ereje is a természetben rejlő gyógynövényekben található. Ismerd meg következő 6 gyógynövényt, mely igazán hatékonnyá teszi a SANA készítményeket.

Tovább olvasom »
talpmasszázs előnyei

A mindennapi talpmasszázs egy csodafegyver!

Szeretnéd, ha a lábaid mindig frissek és fájdalommentesek lennének? A mindennapos lábmasszázs kulcsfontosságú lehet ebben. A talpmasszázs nem csak kényelmes és pihentető, de számos élettani előnnyel jár. Ha szeretnéd megtudni, hogyan alakíthatod ki az esti talpmasszázs rutinodat, és milyen pozitív hatásai lehetnek, akkor tarts velünk ezen az úton, és fedezzük fel együtt a lábápolás csodáit!

Tovább olvasom »
gyógynövények - 1.rész

Fedezd fel a gyógynövények varázslatos világát a SANA-val!

A természet mindig is remek gyógymódokat és megoldásokat tartogatott számunkra, és a SANA szintén ezen elvek mentén készíti lábápoló termékeit. A különlegességük abban rejlik, hogy természetes alapanyagokat és gyógynövényeket tartalmaznak, amelyek segítenek a lábad egészségének megőrzésében. Ebben a blogcikkben közelebbről megismerkedhetsz a gyógynövényekkel, amelyektől igazán hatásosak lesznek a SANA készítmények, továbbá bemutatjuk jótékony hatásaikat és érdekességeiket is.

Tovább olvasom »