Túráztasd meg lábaidat!

Jellemzően mindenki sokkal több időt tölt a szabadban tavasszal, nyáron és ősszel is. Sokan a vízpartot választják, viszont szuper élmények és napsugarak nem csak ott várnak. Az aktív pihenés szerelmesei a természet közelsége miatt a túrázást választják, mert ott tudnak igazán kikapcsolódni. Azért, hogy a túrázás közben lábaid is lazítsanak és egészségesek maradjanak, összegyűjtöttünk néhány tippet!

A legfontosabb: túracipő kiválasztása

A túrázás testileg és lelkileg is feltölt, így hosszú távon az egészség záloga lehet. A túra előtt, után és közben azonban lábaid gondos odafigyelést igényelnek, hiszen hosszú kilométereken át lesz az útitársad.

A megfelelő túracipő magasított szárú és tartja a bokát. A legjobb, ha kemény talpú túracipőt választasz, hiszen az a több napos, hegyi túrákra is alkalmas lesz. A puha talpú túracipők, inkább a rövidebb, 10-20 kilométeres túrákhoz ajánlottak. Sajnos sokan még mindig a hagyományos bakancsot vagy sportcipőt választják, ezek azonban nem támasztják jól a lábat, így aki emellett dönt, előfordulhat, hogy nagy fájdalmakkal tér majd haza, és ezután az is előfordulhat, hogy évekig eszébe sem jut újra a túrázni!

Lábproblémák útközben

Túrázás során az egyik legnagyobb probléma, hogy a láb sok ideig van a zárt, meleg cipőben, a hosszú kilométerek alatt pedig nemcsak a bemelegedhet, de még a cipő is feltörheti lábunkat, sőt még vízhólyagok is kialakulhatnak!

A fentiek mellett a köröm is megsérülhet, de az óvatlan mozdulatok miatt akár ficam vagy rándulás is kialakulhat.

Sajnos mindenre nem lehet felkészülni, de a leggyakoribb problémára, a vízhólyagra viszont könnyedén. Így például túrázás során jó, ha van nálad tű, amivel – csak is szükség esetén (!) – kiszúrhatod a vízhólyagot, vagy a sarokfeltörés miatt vihetsz magaddal néhány terméket, amelyek segíthetnek enyhíteni a fájdalmat.

A lábápolás elengedhetetlen

A túrát megelőzően, illetve azt követően is a lábápolás kulcsfontosságú! A szép láb nemcsak az igényes megjelenéshez tartozik hozzá, de a fájdalmaktól is megóvhatod magad, ha rendszeresen figyelmet szentelsz lábaid ápolására.

Amennyiben lábaid izzadásra hajlamosak, érdemes alkalmaznod a SANA lábhintőport, amely nedvszívó képességével segít csökkenteni a lábizzadást, és ezáltal segíthet megelőzni a gombásodás kialakulását. A hintőpor mellett érdemes használnod a SANA antibakteriális lábápoló spray, amely D-panthenolt, borsmentaolajat és Alfa-bisabololt tartalmaz, így csökkenti az esetleges gyulladásokat.

Ha pedig egy ilyen megterhelő nap után kényeztetni szeretnéd a lábaidat, akkor erre a legjobb megoldás a SANA sarokpuhító és bőrkeményedés elleni krém, mert urea tartalmának köszönhetően megszűnnek a berepedezések, és megelőzheted vele a kialakulását is.

A cipőápolásról se feledkezz meg!

A lábápolás mellett a cipő karbantartásáról se feledkezz meg! Hiába van ugyanis egy jó minőségű túracipőd, ha azt egy-egy túra után elhanyagolod. A SANA extra erős cipőszagtalanító- és illatosító spray néhány perc alatt hatékonyan fertőtleníti a cipőt. A cipőápolásra szánt minimális idő azonban hosszú évekkel megnövelheti a túracipő élettartamát.  

Fogd meg a túracipőt, és túrázz minél többet, hidd el, a tested és lelked is meghálálja majd a szabadban töltött időt, a cipőd és a lábad, pedig a rendszeres ápolást!

SANA extra erős cipőszagtalanító

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

A lábápolás története: Az ősidőktől napjainkig

A lábápolás nem csupán a modern kor találmánya. Története messze, az ősidőkig nyúlik vissza, és az évezredek során változatos kultúrákban kapott különféle formákat. Az alábbiakban betekintést nyújtunk a lábápolás fejlődésébe, és megvizsgáljuk, hogy ez a gyakorlat hogyan alakult át az idők során.

Tovább olvasom »

Lábápolás fontossága időskorban

Ahogyan a szépségápolási rutin minden területén, úgy a lábápolásban is sok tévhit és félreértés kering a köztudatban. Az emberek gyakran olyan hiedelmeket tartanak igaznak, amelyek valójában nem állják meg a helyüket, és ezek az tévhitek akadályozhatják a megfelelő lábápolási gyakorlatok alkalmazását. Most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket, és megvilágítjuk az igazságot.

Tovább olvasom »

Tévhitek a Lábápolással Kapcsolatban: Mi az Igazság?

Ahogyan a szépségápolási rutin minden területén, úgy a lábápolásban is sok tévhit és félreértés kering a köztudatban. Az emberek gyakran olyan hiedelmeket tartanak igaznak, amelyek valójában nem állják meg a helyüket, és ezek az tévhitek akadályozhatják a megfelelő lábápolási gyakorlatok alkalmazását. Most eloszlatjuk ezeket a tévhiteket, és megvilágítjuk az igazságot.

Tovább olvasom »