Természetesen a lábszaggal szemben

Újra itt van a hidegebb időszak, ismét zárt cipőkbe bújtak lábaink, és ezzel együtt a sokak számára kellemetlen mellékhatás is megjelenik: a lábszag. Habár sok embert érint, csak kevesen beszélnek róla. Ma már azonban számos természetes készítmény van, amellyel felveheted a harcot a lábszag ellen. Ebben a cikkben az egyik leggyakrabban alkalmazott gyógynövényt, a borsmentát, illetve a belőle nyert borsmentaolajat ismerheted meg.

Mi az a borsmenta?

A borsmenta (Mentha piperita), a Földközi-tenger környékén őshonos növény, amelyet Nagy-Britanniában, Olaszországban, az Egyesült Államokban és Japánban is termesztenek. A borsmenta kellemes illatú, szögletes szárú, sötétzöld levelű növény, amelynek virágai rózsaszíntől egészen a liláig pompáznak július és szeptember között. A borsmentát elsősorban gyógynövényként tartják számon, de édességek, desszertek, saláták, smoothiek ízesítésére is nagyon szuper.

A borsmentaolajat a borsmenta leveleiből állítják elő. Az illóolajokat gőz desztillációval nyerik ki a növényből. Színtelen, könnyen mozgó folyadék, amelynek íze csípős, de hűsítő érzést kelt.

A borsmenta, illetve borsmentaolaj számos jótékony hatással rendelkezik, így például hányáscsillapító, köhögésoldó, gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, szélhajtó, féreghajtó, valamint májvédő. A lábápolás, illetve a lábszag elleni védelem szempontjából fontos, hogy antibakteriális és fertőtlenítő hatású.

Milyen termékeket érdemes használni lábszag ellen?

A lábszag kezeléséről és megelőzéséről már korábban is írtunk, azonban fontos kiemelni, hogy a cipőápolásra, illetve annak fertőtlenítésére is kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen hiába a szép láb, ha a cipő már nem túl higiénikus, illetve beszívta a lábszagot.

A cipő tisztán tartására a borsmentát tartalmazó termékek a legjobbak. A SANA cipőszagtalanító spray egyik összetevője is a borsmenta, amely szagtalanítja és fertőtleníti a cipőt. Emellett a SANA lábhintőport is érdemes alkalmaznod lábszag ellen, mivel nemcsak elnyomja a lábszagot, de jó nedvszívó képességének köszönhetően kíméletes ápolást nyújt lábaidnak.

Ráadásul nem csak tökéletesen elnyomja a kellemetlen szagokat, de nem is hagyja, hogy a lábad beleizzadjon a cipőbe, mert a hintőpor dezodoráló, gombásodást megakadályozó és fertőtlenítő hatással rendelkező anyagokat is tartalmaz.

Használd rendszeresen a SANA cipőszagtalanító sprayt és a SANA lábhintőport és örökre felejtsd el a lábszagot!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Talpreflexologia gyakorlat végzés női talpon

Talpreflexológiával az egészségedért!

A lábad az egyik legfontosabb testrészed, hiszen az egész testedet megtartja, de ezen felül az egészséged megőrzésében is kulcsfontosságú szerepet játszik. És hogy hogyan lehet hatással a talpad egész tested jólétére? A talpreflexológia segítségével, ami egy új lehetőséget adhat, hogy jobban érezd magad a bőrödben.

Tovább olvasom »

Nem mindennapi lábápolás a mindennapok lépéseihez!

A lábápolási rutin még nem annyira kialakult, rutinszerű művelet a mindennapokban, mint például a fogmosás vagy az arcápolási rutin. Sokan egy egyszerű lábkrémmel szeretnék letudni a mindennapi lábápolást, ez azonban ma már nem elegendő. Termékkínálatunkban minden napszakra és több problémára is találsz termékeket. Most abban segítünk, hogy melyik SANA lábápoló terméket mikor és kinek javasolt használnia.

Tovább olvasom »
Gumicsizmában pocsolyában ugráló kislány

Gumicsizmában esőben is szép az élet!

Az ősz beköszöntével az esős idő is megérkezett. Sokan ilyenkor gumicsizmát húznak, hiszen azzal könnyen elkerülhető, hogy a zokni és harisnya vizes legyen, azonban van néhány szabály, amelyet gumicsizma viseléskor is érdemes betartani, hogy lábunk szép és ápolt maradjon. Minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk.

Tovább olvasom »