Természetesen a lábszaggal szemben

Újra itt van a hidegebb időszak, ismét zárt cipőkbe bújtak lábaink, és ezzel együtt a sokak számára kellemetlen mellékhatás is megjelenik: a lábszag. Habár sok embert érint, csak kevesen beszélnek róla. Ma már azonban számos természetes készítmény van, amellyel felveheted a harcot a lábszag ellen. Ebben a cikkben az egyik leggyakrabban alkalmazott gyógynövényt, a borsmentát, illetve a belőle nyert borsmentaolajat ismerheted meg.

Mi az a borsmenta?

A borsmenta (Mentha piperita), a Földközi-tenger környékén őshonos növény, amelyet Nagy-Britanniában, Olaszországban, az Egyesült Államokban és Japánban is termesztenek. A borsmenta kellemes illatú, szögletes szárú, sötétzöld levelű növény, amelynek virágai rózsaszíntől egészen a liláig pompáznak július és szeptember között. A borsmentát elsősorban gyógynövényként tartják számon, de édességek, desszertek, saláták, smoothiek ízesítésére is nagyon szuper.

A borsmentaolajat a borsmenta leveleiből állítják elő. Az illóolajokat gőz desztillációval nyerik ki a növényből. Színtelen, könnyen mozgó folyadék, amelynek íze csípős, de hűsítő érzést kelt.

A borsmenta, illetve borsmentaolaj számos jótékony hatással rendelkezik, így például hányáscsillapító, köhögésoldó, gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, szélhajtó, féreghajtó, valamint májvédő. A lábápolás, illetve a lábszag elleni védelem szempontjából fontos, hogy antibakteriális és fertőtlenítő hatású.

Milyen termékeket érdemes használni lábszag ellen?

A lábszag kezeléséről és megelőzéséről már korábban is írtunk, azonban fontos kiemelni, hogy a cipőápolásra, illetve annak fertőtlenítésére is kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen hiába a szép láb, ha a cipő már nem túl higiénikus, illetve beszívta a lábszagot.

A cipő tisztán tartására a borsmentát tartalmazó termékek a legjobbak. A SANA cipőszagtalanító spray egyik összetevője is a borsmenta, amely szagtalanítja és fertőtleníti a cipőt. Emellett a SANA lábhintőport is érdemes alkalmaznod lábszag ellen, mivel nemcsak elnyomja a lábszagot, de jó nedvszívó képességének köszönhetően kíméletes ápolást nyújt lábaidnak.

Ráadásul nem csak tökéletesen elnyomja a kellemetlen szagokat, de nem is hagyja, hogy a lábad beleizzadjon a cipőbe, mert a hintőpor dezodoráló, gombásodást megakadályozó és fertőtlenítő hatással rendelkező anyagokat is tartalmaz.

Használd rendszeresen a SANA cipőszagtalanító sprayt és a SANA lábhintőport és örökre felejtsd el a lábszagot!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

talpmasszázs előnyei

A mindennapi talpmasszázs egy csodafegyver!

Szeretnéd, ha a lábaid mindig frissek és fájdalommentesek lennének? A mindennapos lábmasszázs kulcsfontosságú lehet ebben. A talpmasszázs nem csak kényelmes és pihentető, de számos élettani előnnyel jár. Ha szeretnéd megtudni, hogyan alakíthatod ki az esti talpmasszázs rutinodat, és milyen pozitív hatásai lehetnek, akkor tarts velünk ezen az úton, és fedezzük fel együtt a lábápolás csodáit!

Tovább olvasom »
gyógynövények - 1.rész

Fedezd fel a gyógynövények varázslatos világát a SANA-val!

A természet mindig is remek gyógymódokat és megoldásokat tartogatott számunkra, és a SANA szintén ezen elvek mentén készíti lábápoló termékeit. A különlegességük abban rejlik, hogy természetes alapanyagokat és gyógynövényeket tartalmaznak, amelyek segítenek a lábad egészségének megőrzésében. Ebben a blogcikkben közelebbről megismerkedhetsz a gyógynövényekkel, amelyektől igazán hatásosak lesznek a SANA készítmények, továbbá bemutatjuk jótékony hatásaikat és érdekességeiket is.

Tovább olvasom »
allomunka kovetkezmenyei

Az állómunka következményei: Talpad egészsége az elsődleges!

Sokat hallunk arról, hogy az ülőmunka rossz hatással van az egészségre, de kevesebbszer beszélünk az állómunka következményeiről. Az egész napos állás ugyanis szintén megterheli a szervezetet, és különösen egyoldalú megterhelés esetén jelentős hatással lehet a lábra, a csípőre, a gerincre, a hátra és a nyakra is. Az állómunka legfőbb áldozata a lábunk, de szerencsére vannak módszerek, amelyekkel megelőzheted a káros hatásokat és praktikák, amivel új életet önthetsz talpaidba.

Tovább olvasom »