Természetesen a lábszaggal szemben

Újra itt van a hidegebb időszak, ismét zárt cipőkbe bújtak lábaink, és ezzel együtt a sokak számára kellemetlen mellékhatás is megjelenik: a lábszag. Habár sok embert érint, csak kevesen beszélnek róla. Ma már azonban számos természetes készítmény van, amellyel felveheted a harcot a lábszag ellen. Ebben a cikkben az egyik leggyakrabban alkalmazott gyógynövényt, a borsmentát, illetve a belőle nyert borsmentaolajat ismerheted meg.

Mi az a borsmenta?

A borsmenta (Mentha piperita), a Földközi-tenger környékén őshonos növény, amelyet Nagy-Britanniában, Olaszországban, az Egyesült Államokban és Japánban is termesztenek. A borsmenta kellemes illatú, szögletes szárú, sötétzöld levelű növény, amelynek virágai rózsaszíntől egészen a liláig pompáznak július és szeptember között. A borsmentát elsősorban gyógynövényként tartják számon, de édességek, desszertek, saláták, smoothiek ízesítésére is nagyon szuper.

A borsmentaolajat a borsmenta leveleiből állítják elő. Az illóolajokat gőz desztillációval nyerik ki a növényből. Színtelen, könnyen mozgó folyadék, amelynek íze csípős, de hűsítő érzést kelt.

A borsmenta, illetve borsmentaolaj számos jótékony hatással rendelkezik, így például hányáscsillapító, köhögésoldó, gyulladásgátló, fájdalomcsillapító, szélhajtó, féreghajtó, valamint májvédő. A lábápolás, illetve a lábszag elleni védelem szempontjából fontos, hogy antibakteriális és fertőtlenítő hatású.

Milyen termékeket érdemes használni lábszag ellen?

A lábszag kezeléséről és megelőzéséről már korábban is írtunk, azonban fontos kiemelni, hogy a cipőápolásra, illetve annak fertőtlenítésére is kiemelt figyelmet kell fordítani, hiszen hiába a szép láb, ha a cipő már nem túl higiénikus, illetve beszívta a lábszagot.

A cipő tisztán tartására a borsmentát tartalmazó termékek a legjobbak. A SANA cipőszagtalanító spray egyik összetevője is a borsmenta, amely szagtalanítja és fertőtleníti a cipőt. Emellett a SANA lábhintőport is érdemes alkalmaznod lábszag ellen, mivel nemcsak elnyomja a lábszagot, de jó nedvszívó képességének köszönhetően kíméletes ápolást nyújt lábaidnak.

Ráadásul nem csak tökéletesen elnyomja a kellemetlen szagokat, de nem is hagyja, hogy a lábad beleizzadjon a cipőbe, mert a hintőpor dezodoráló, gombásodást megakadályozó és fertőtlenítő hatással rendelkező anyagokat is tartalmaz.

Használd rendszeresen a SANA cipőszagtalanító sprayt és a SANA lábhintőport és örökre felejtsd el a lábszagot!

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Gumicsizmában esőben is szép az élet!

Az ősz beköszöntével az esős idő is megérkezett. Sokan ilyenkor gumicsizmát húznak, hiszen azzal könnyen elkerülhető, hogy a zokni és harisnya vizes legyen, azonban van néhány szabály, amelyet gumicsizma viseléskor is érdemes betartani, hogy lábunk szép és ápolt maradjon. Minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk.

Tovább olvasom »

Mindent a vízhólyagról!

Életed során minimum egyszer biztosan találkozol vízhólyaggal. Habár ez egy nagyon apró elváltozás, sokszor mégis több napra megkeserítheti a mindennapjaidat, így jó, ha tudod mi ez pontosan, és mit tehetsz ellene.

Tovább olvasom »

Túráztasd meg lábaidat!

Jellemzően mindenki sokkal több időt tölt a szabadban tavasszal, nyáron és ősszel is. Sokan a vízpartot választják, viszont szuper élmények és napsugarak nem csak ott várnak. Az aktív pihenés szerelmesei a természet közelsége miatt a túrázást választják, mert ott tudnak igazán kikapcsolódni. Azért, hogy a túrázás közben lábaid is lazítsanak és egészségesek maradjanak, összegyűjtöttünk néhány tippet!

Tovább olvasom »