Lábápolási tippek az ünnepekre

Az ünnepek közeledtével az év végi rohanásban hajlamosak vagyunk elfeledkezni önmagunk ápolásáról, így a lábápolásról is. Ha nem szeretnéd azonban, hogy az újévben lábproblémákkal küzdj, akkor érdemes a láb ápolására az év végén is időt szentelni. Hogy ez könnyebben menjen, olvasd el lábápolási tippjeinket.

Megfelelő lábbeli kiválasztása

Talán furcsának tűnhet a lábápolási tippek között elsőként a cipőválasztást említeni, de a láb ápolása a megfelelő cipővel kezdődik. Érdemes mindig az évszaknak megfelelő cipőt választani, amely természetes anyagokból készült, és amelyben a láb „lélegezni” tud.

Nem elég az évszaknak megfelelő cipőt választani, fontos, hogy a láb méretéhez tökéletesen illeszkedjen, azaz ne legyen se túl szoros, se túl nagy, hiszen mindkettő előidézhet bőrkeményedéseket, lábfájdalmakat.

Pamut zokni használata

Ha a cipőválasztásra odafigyeltél, akkor érdemes zoknit, harisnyát is körültekintően választanod.

Mivel a zárt cipőkben a lábad könnyen megizzadhat, így a műszálas anyagok helyett érdemes előnyben részesítened a pamut anyagokat. Ennek segítségével egy nagy lépést tettél a lábgombásodás ellen.

Váltócipő a munkahelyre

Amikor kint hideg és nedves az idő, jó, ha bekészítesz egy kényelmes lábbelit a munkahelyre is. Ez ugyanis hozzájárul ahhoz, hogy lábfejed könnyebben szellőzzön, és te is kényelmesebben fogod magad érezni, ha nem egész nap a meleg csizmában ülsz.

Óvd lábaid az izzadástól

Ha véletlen nem jól választottad meg a cipőd és a zoknit, vagy a lábad inkább izzadós fajta, akkor nem árt, ha alkalmazod a SANA lábhintőport.

A SANA lábhintőpor kíméletesen ápolja a lábakat, felszívja a nedvességet és fertőtleníti a lábat. Emellett elnyomja az esetlegesen megjelenő kellemetlen szagokat is.

A cipők rendszeres fertőtlenítése

A cipőket rendszeres időközönként – például havonta – érdemes fertőtleníteni, akkor is, ha úgy érzed nincs probléma. Ennek oka, hogy a meleg környezetben a gombák könnyebben megtelepedhetnek, így lehet, hogy még nem veszed észre az apró jeleket, de a gombák már elkezdték fertőzni lábadat.

Napi hidratálás

A napi rutinba a láb hidratálását is érdemes beiktatni. Erre télen és nyáron is szükség lenne. Fürdés után szánj rá néhány percet és kend be lábadat a SANA sarokpuhító és bőrkeményedés elleni krémmel, amely hatékonyan ápolja és hidratálja a bőrt.

Rendszeres használatával könnyen megszűntetheted a bőrkeményedéseket és megelőzheted az új bőrkeményedések kialakulását.

Lábfürdő

Ha kicsit több időt szánnál lábaid kényeztetésére, akkor alkalmazz lábfürdőt. Engedj egy tálba langyos vizet, majd áztasd benne lábaidat 10 percen át.

Nyugodtan adj hozzá illóolajokat, fürdősót, hogy a spa élmény még magasabb szintű legyen. A lábfürdő nemcsak kellemesen kikapcsol, de javítja a vérkeringést és frissítő hatása is van.

Lábtorna

A lábápolási tippek végén a lábtorna fontosságára hívjuk fel figyelmedet.

A fáradt, cipőben sok időt töltött lábaknak a nap végén jót tesz egy kis lábtorna. Használd ki az időt, és az testi sorozatod közben mozgasd meg lábfejeidet. Végezz körkörös mozdulatokat, görgess teniszlabdát a talpad alatt, ezzel is javítva talpad vérkeringését.

Figyelj lábaid egészségére és ápolására, kövesd a fenti lábápolási tippeket, használd a SANA lábápolási termékeket az ünnepek alatt is, hogy az újévbe is egészséges és szép lábakkal léphess.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek

Gumicsizmában esőben is szép az élet!

Az ősz beköszöntével az esős idő is megérkezett. Sokan ilyenkor gumicsizmát húznak, hiszen azzal könnyen elkerülhető, hogy a zokni és harisnya vizes legyen, azonban van néhány szabály, amelyet gumicsizma viseléskor is érdemes betartani, hogy lábunk szép és ápolt maradjon. Minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk.

Tovább olvasom »

Mindent a vízhólyagról!

Életed során minimum egyszer biztosan találkozol vízhólyaggal. Habár ez egy nagyon apró elváltozás, sokszor mégis több napra megkeserítheti a mindennapjaidat, így jó, ha tudod mi ez pontosan, és mit tehetsz ellene.

Tovább olvasom »

Túráztasd meg lábaidat!

Jellemzően mindenki sokkal több időt tölt a szabadban tavasszal, nyáron és ősszel is. Sokan a vízpartot választják, viszont szuper élmények és napsugarak nem csak ott várnak. Az aktív pihenés szerelmesei a természet közelsége miatt a túrázást választják, mert ott tudnak igazán kikapcsolódni. Azért, hogy a túrázás közben lábaid is lazítsanak és egészségesek maradjanak, összegyűjtöttünk néhány tippet!

Tovább olvasom »